Trubački memorijal u Vranju u čast Bakiji Bakiću

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trubački memorijal u Vranju u čast Bakiji Bakiću

Tradicionalna manifestacija posvećena trubačkom ponosu Vranja biće održana u četvrtak, 18. jula, na platou kod spomenika Bakiji Bakiću u Gornjoj čaršiji. Defile centralnom pešačkom zonom počinje od 19 sati, a nastavlja se koncertom trubačkih orkestara od 20 sati.

Vranjancima će se predstaviti orkestri Nenada Mladenovića, Jovice Ajdarevića, Dejana Avdića, Roberta Demirovića i Bojana Ristića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Memorijal "Bakija Bakić“ je manifestacija koja se održava u čast čuvenog trubača, višestrukog osvajača titule Prva truba Sabora trubača u Guči. Legendarni trubač je preneo slavu vranjske i srpske trube širom sveta i uspešno je vodio svoj orkestar više od pola veka. Umro je u Vranju 1989. godine, a 2006. godine Vranjanci su mu podigli spomenik.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, a pokrovitelj Grad Vranje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Praznik trube u Vranju - Memorijal "Bakija Bakić"

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Jul.2019, 13:16

U Vranju će sutra biti održan Memorijal "Bakija Bakić'', tradicionalna manifestacija posvećena jednom od najvećih trubača u Srbiji...U 20 sati u Gornjoj čaršiji, pored spomenika Bakiji, nastupiće orkestri Ekrema Mamutovića, Nenada Mladenovića, Dejana Avdića, Bojana Ristića i Roberta Demirovića...Koncertu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.