Izvor: JUGpress.com, 29.Nov.2023, 18:56

Tribina o HPV imunizaciji u Domu vojske

U cilju ukazivanja na značaj prevencije oboljenja izazvanih humanim papiloma virusima i važnosti imunizacije Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja Vranje danas organizuje tribinu „Pitanja i odgovori u vezi sa HPV imunizacijom“ u sali Doma vojske od 17 časova namenjenu roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola.

O infekcijama izazvanih HPV-om, načinu prenošenja, posledicama i merama prevencije na tribini će govoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << specijalista epidemiologije ZZJZ u Vranju dr Goran Ristić, specijalistkinja pedijatrije DZ u Vranju dr Danijela Marić i specijalistkinja socijalne medicine ZZJZ dr Svetlana Stojanović.

Srbija je druga po smrtnosti od karcinoma grlića materice, a četvrta po obolevanju od raka koji spada u grupu onih koje je moguće sprečiti, pokazuju poslednji podaci Evropske mreže registara za rak.

U junu prošle godine započeta je vakcinacija koja štiti od nekoliko vrsta raka u 90 odsto slučajeva namenjana devojčicama i dečacima uzrasta od devet do 19 godina preporučenom HPV vakcinom, koja je besplatna za ovaj urast.

(Kraj) DC/AS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.