„Tašana“ za kraj Borinih pozorišnih dana

Izvor: juGmedia, 26.Okt.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tašana“ za kraj Borinih pozorišnih dana

VRANJE – Premijerom predstave „Tašana“ u Vranju su sinoć na sceni Doma vojske završeni 34. Borini pozorišni dani. Festivalski program ove godine obeležile su takozvane predstave manje forme. „Tašana“ je treća premijera u ovoj sezoni koju je režirala rediteljka Lilijana Ivanović. „Surovu istinu o životu žena u ovim krajevima u Borino vreme kazuje obo jetko i gorko  delo“, napisala je rediteljka.

Zanimljiva glumačka podela držala je pažnju publike. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Glavna uloga pripala je glumici Mileni Stošić. Njenu služavku Stanu igra Tamara Stošić, koja je sudeći po gromkom aplauzu ostavila izuzetan utisak na publiku. Uloga Mirona pripala je Marku Petričeviću, Saroša je igrao Nenad Nedeljković,Jovana Dragan Živković, Paraputu Alekandar Mihailović, Nazu Žetica Dejanović.

Za pet dana festivala nastupila su pozorišta iz Beograda, Kruševca, Zaječara i grada domaćina. Slogan ovogodišnjih ,,Borinih pozorišnih dana“ je Različitosti. Festival je zvanično zatvori predsednik skupštine grada Slobodan Stamenković koji izrazio očekivanje da će sledeći Borini pozorišn dani biti održani u novoj zgradi pozorišta.

Inače zbog alternativne scene ovogodišnji festival je revijalnog tipa, a predstave su manje forme. Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da uživaju u bogatom pratećem program.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.