Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jun.2017, 12:32 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Sočna junetina sa povrćem
Danas spremamo junetinu iz Minjine kuhinjice ( minjina-kuhinjica.com ), jelo verovatno poreklom sa Bliskog istoka, a kod nas u vranjskom kraju rado viđen specijalitet u različitim varijantama, posebno pod sačem.
Potrebno:
500 g junetine (od plećke) ili ako ste u mogućnosti da nabavite teletinu
1 veći patlidžan
1 veza mladog crnog luka
1 paradajz
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
3 čena belog luka
3 sveže paprike
50 g kukuruza šećerca (nije obavezno)
peršun
suvi začin
biber
Priprema:
Patlidžan iseckajte na kockice, posolite i ostavite da malo odstoji.
Meso iseckajte na kockice veličine zalogaja i na ulju propržite. Kada je meso proprženo, izvadite ga na tanjir, a u istu masnoću stavite iseckan crni i beli luk, paradajz, paprike i patlidžan koji ste u međuvremenu isprali i ocedili. Propržite povrće pa vratite i meso, začinite suvim začinom i biberom i još malo propržite. Dodajte iseckan peršun i kukuruz šećerac.
Napomena: Umesto junetine, teletine, možete koristiti svinjetinu.
Tako pripremljeno jelo možete da stvite u pekač ili pod foliju i pecite u rerni 40 minuta, pazeći da ne izgubite saft.. .
Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...