Stari recepti juga Srbije: Sočna junetina sa povrćem

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jun.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Sočna junetina sa povrćem

Danas spremamo junetinu iz Minjine kuhinjice ( minjina-kuhinjica.com ), jelo verovatno poreklom sa Bliskog istoka, a kod nas u vranjskom kraju rado viđen specijalitet u različitim varijantama, posebno pod sačem.

Potrebno:

500 g junetine (od plećke) ili ako ste u mogućnosti da nabavite teletinu

1 veći patlidžan

1 veza mladog crnog luka

1 paradajz
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
3 čena belog luka

3 sveže paprike

50 g kukuruza šećerca (nije obavezno)

peršun

suvi začin

biber

Priprema:

Patlidžan iseckajte na kockice, posolite i ostavite da malo odstoji.

Meso iseckajte na kockice veličine zalogaja i na ulju propržite. Kada je meso proprženo, izvadite ga na tanjir, a u istu masnoću stavite iseckan crni i beli luk, paradajz, paprike i patlidžan koji ste u međuvremenu isprali i ocedili. Propržite povrće pa vratite i meso, začinite suvim začinom i biberom i još malo propržite. Dodajte iseckan peršun i kukuruz šećerac.

Napomena: Umesto junetine, teletine, možete koristiti svinjetinu.

Tako pripremljeno jelo možete da stvite u pekač ili pod foliju i pecite u rerni 40 minuta, pazeći da ne izgubite saft.. .

Uz ovčije kiselo mleko, prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.