Snežna mećava na Kopaoniku, izmereno minus 7

Izvor: Kurir, 11.Mar.2014, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna mećava na Kopaoniku, izmereno minus 7

Najtoplije je u Beogradu, Nišu i Vranju gde su izmerena dva stepena

BEOGRAD - Snežna mećava zahvatila je Kopaonik, gde je sneg visok 67 centimetara, a temperatura vazduha jutros u sedam časova iznosila je minus sedam stepeni.

U Sjenici su izmerena minus tri, na Crnom Vrhu i Zlatiboru i u Zaječaru minus dva, a u Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Kuršumliji i Dimitrovgradu minus jedan stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Najtoplije je u Beogradu, Nišu i Vranju gde su izmerena dva, a u Banatskom Karlovcu, Loznici, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Negotinu, Požegi, Kraljevu, Kruševcu i Ćupriji izmeren je jedan stepen. U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu i Leskovcu izmereno je nula stepeni.

Visina snega na Crnom Vrhu iznosi osam, u Kuršumliji šest, na Zlatiboru tri, a u Sjenici i Dimitrovgradu jedan centimetar.

Vozačima se savetuje oprezna vožnja

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima i državnim putevima u Srbiji vozačima se savetuje oprezna vožnja. Kako je saopštilo jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije", kolovozi su vlažni na autoputevima Niš - granica sa BJR Makedonijom i Niš - granica sa Bugarskom.

Kolovozi su vlažni i na državnim putevima prvog prioriteta Pojate - Kruševac - Trstenik - Vraneši, Ovčar Banja - Čačak - Adrani (Kraljevo), Uzići - Požega - Asanovac i Slatina - Valjevo - Podbukovi.

I na državnim putevima prvog prioriteta Bačevci - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, Gornji Milanovac (Svračkovci) - Čačak i Kraljevo - Novi Pazar - granica sa Crnom Gorom kolovozi su vlažni.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Užica i Kosova.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice i Beograda.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice i Beograda.

Snega od pet do 10 centimetara ima na kolovozu na prilazu graničnom prelazu Vladičin Han - Strazimirovci, dok na kolovozu na prilazu graničnom prelazu Kneževići - Borova glava - Kokin brod - Nova Varoš - Prijepolje - barski most (granica CG), snega ima do pet centimetara.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, Brzeće - Kopaonik (Jaram) i Stanišinci - Dobre vode (Goč).Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, a na nekim ima magle.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Snežna mećava na Kopaoniku

Izvor: Press, 11.Mar.2014

U Sjenici su izmerena minus tri, na Crnom Vrhu i Zlatiboru i u Zaječaru minus dva, a u Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Kuršumliji i Dimitrovgradu minus jedan stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. .. Najtoplije je u Beogradu, Nišu i Vranju gde su izmerena dva, a u...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.