Smrdljivo i pozorište u Vranju

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrdljivo i pozorište u Vranju

Prilkom rekonstrukcije pozorišta u Vranju korišćeno je oplatno ulje isto kao ono koje je upotrebljeno u beogradskom naselju "Dr Ivan Ribar."

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao novinarima, povodom nalaza "Vinče", da je oplatno ulje koje je korišćeno u Pozorištu isto ono koje je izazvalo zagađenje betonskih površina u naselju "Dr Ivan Ribar", a rekao je i da je ugrožena samo unutrašnjost objekta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Prema njegovim rečima, predstavnici Grada bili su u pravu kada su ranije prekinuli dalje radove na zgradi Pozorišta, objavljeno je na sajtu grada.

Antić je dodao i da opasnosti po prolaznike i po okolinu zgrade nema, što potvrđuju i stručnjaci Instituta "Vinča". 

On je rekao i da je od izvođača radova na objektu firme GPD "Banković" gradska vlast dobila izveštaj "u kome se tvrdi da na objektu Pozorišta nije korišćen isti oplatol kao na objektima u Beogradu"

Antić je naveo i da će celokupni trošak radova na sanaciji snositi preduzeće Banković, a da će ceo slučaj ispitati i Gradsko javno pravobranilaštvo i nadležni državni organi. 

U Izveštaju "Vinče" o ispitivanju zagađujućih jedinjenja u zgradi Pozorišta konstatovano je prisustvo pojedinih jedinjenja policikličnih aromatičnih ugljovodonika, fenolnih materija i niskih koncentracija isparljivih aromatičnih ugljovodonika.

Predstavnici Instituta za nuklearne nauke "Vinča" će sledeće sedmice otpočeti mere dekontaminacije armiranih betonskih površina", najavio je gradonačelnik Zoran Antić, a preneo sajt Grada Vranja.

Zgrada Pozorišta je izgorela pre tri godine, a ubrzo potom počela je obnova koja je prekinuta prošle godine jer su se neki od radnika žalili na razne tegobe zbog smrada.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.