Sanirana klostridija na odeljenju ortopedije

Izvor: juGmedia, 27.Jul.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanirana klostridija na odeljenju ortopedije

Od ove bakterije bilo je obolelo troje pacijenta na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice Zdravstvenog centra Vranje, ali je opasnot od daljeg širenja prošla pa se od danas normalno radi, potvrdio je za Jugmediu Goran Ristić, specijalista epidemiologije Zavoda za javno zdravlje u tom gradu.

Klostridija je bila registovana kod trojice pacijenta pa je naša preporuka bila da se preduzmu sve neophodne sanitarne mere i obustavi hladan operativni program, što je rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Odeljenja ortopedije ispoštovalo. Od danas to odeljenje normalno finkcioniše s obzirom da su ispunjeni svi uslovi, a opasnost od širenja bakterije otklonjena“, kaže Ristić.

Klostridija je česta pojava u ovoj ali i u drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Ristić objašnjava da se bakterija razvija usled neracionalne upotrebe antibiotika.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.