Šampion kreće u odbranu titule iz Vranja (subota, 19 h)

Izvor: KGsport.info, 15.Sep.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion kreće u odbranu titule iz Vranja (subota, 19 h)

Nova takmičarska sezona u Prvoj futsal ligi počinje ovog vikenda. Aktuelni šampion, kragujevački Ekonomac, na startu sezone očekuje gostovanje povratniku u društvo najboljih, ekipi Vranja. Ovaj susret igra se večeras od 19 časova.
Nakon tromesečne pauze ljubitelji futsala moći će ponovo da uživaju u čarolijama majstora igre na petoparcu. Nova sezona u Prvoj futsal ligi Srbije doneće po svemu sudeći dosta uzbuđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << naročito kada je u pitanju borba za opstanak, dok u trci za titulu aktuelni šampion kragujevački Ekonomac teško da će imati ravnopravnog takmaca.
„Studenti“ su, čini se, na papiru još jači nego prethodne sezone. Očuvan je kostur tima, koji je nadograđen dolascima Brazilaca Divaneia i Viktora Uga, kao i kapitena reprezentacije Srbije Marka Perića. Zaista, Ekonomac je „jak kao zemlja“ i sa razlogom se očekuje da se prošeta do titule.
Kao što je poznato, prioritetni cilj desetostrukog šampiona Srbije jeste da napravi korak više u Ligi šampiona. U tom smislu, utakmice domaćeg šampionata poslužiće Kragujevčanima kao svojevrsna priprema za ono glavno, a to je turnir Main runde Lige šampiona, koji će se od 2. do 7. oktobra igrati u „Jezeru“.
Večerašnja utakmica sa Vranjancima bitna je prevashodno iz psiholoških razloga. Naime, dobro je poznato koliko svakoj ekipi znači pobeda na startu sezone i u tom smislu treba očekivati maksimalan pristup izabranika trenera Predrga Rajića. Naravno, navijače srpskog šampiona najviše interesuje kako su se uklopile novajlije i koliko svojim nespornim kvalitetom mogu da doprinesu igri Ekonomca.
Što se Vranja tiče, za ovaj klub je sam povratak u elitni rang i činjenica da će ugostiti veliki Ekonomac samo po sebi veliki uspeh. Sigurno je da će vranjanska publika na premijeri napraviti dobru atmosferu, ali da nema čemu da se nada, osim što časnijeg poraza.
Sinoć su odigrane tri utakmice prvog kola, u kojima su zabeleženi sledeći rezultati: Novi Pazar – Jastrebac 3:5, Smederevo – Nova Pazova 1:4 i Ivanjica – RB 2:3. Večeras se pored duela Ekonomca i Vranja igra i meč između Vinter Sporta i FON-a. Premijerno kolo nove sezone zatvara susret između Srpske i Kalče, koji je na programu u ponedeljak.
Foto: ekonomac.com
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.