Izvor: JUGpress.com, 19.Okt.2021, 14:32

SSP: Vlast se igra sudbinom bivših radnika Sportskog saveza

VRANJE

Zaposleni u Sportskom savezu Vranja, njih 10, u ponedeljak, su upali u zgradu Skupštine Grada i došli ispred kancelarije Nenada Đorđevića, gradskog većnika za sport da traže plate koju ne primaju već 15 meseci. Zahtevaju i da im se overe i zdravstvene knjižice.

Kako je izjavio Bratislav Antić, predsednik Sportskog saveza u ostavci, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nedelju dana upućen je dopis gradonačelniku i zatražen prijem. S obzirom da nisu dobili nikakav odgovor zaposleni su krenuli u zgradu Skupštine Grada.

Ojađene radnike gradski većnik nije primio na razgovor. Očevici kažu da su intervenisale policija i Hitna pomoć, kada je jednoj radnici pozlilo. Većnik na to nije reagovao, već u pratnji obezbeđenja napustio kancelariju.

Prema nezvaničnim informacijama 90 odsto ovih radanika su članovi Srpske napredne stranke koja je u Vranju na vlasti.

Zaposleni u Sportskom savezu su odlučili da svakodnevno dolaze u zgradu Skupštine grada kako bi ostvarili svoja ugrožena prava.

Tim povodom, u utorak, se saopštenjem za javnost obratila Stranka slobode i pravde u Vranju koje prenosimo u celosti.

Srbija je odavno postala mesto gde  možeš opstati samo ukoliko si poltron vladajućoj stranci.

Sa dolaskom naprednjačke vlasti Srbija se u svetu visoko rangira  po proju umrlih i zaraženih od kovida, po zastupljenosti organizovanog kriminala, po indeksu percepcije korupcije…

Jučerašnji događaj u zgradi  Skupštine grada Vranja je prava slika i prilika današnje Srbije.

Svima u Vranju je poznata sudbina radnika Sportskog saveza ovog grada.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i većnik za sport  Nenad Đorđević kao da se takmiče koji će od njih dvojice naneti veće zlo radnicima Sportskog saveza.

U 2017. godini 2/3 zaposlenih u Sportskom savezu su dobili otkaze i tako je naprednjačka vlast pokazala svoje pravo lice, lice rušitelja i uništitelja ovog grada

Sa otkazom radnici su izgubili socijalno i zdravstveno osiguranje što u ovoj pandemiji dodatno opterećuje i otežava njihov status.

Reklo bi se da se gradonačelnik i većnik za sport  poigravaju sudbinama zaposlenih u Sportskom savezu ali i sudbinama njihovih porodica, misle da im se može.

Od avgusta 2020. godine ovi ljudi ne primaju platu.

Više od godinu dana gola egzistencija ovih ljudi je ugrožena i to direktnom samovoljom prvenstveno većnika Đorđevića, a kasnije i gradonačelnika Milenkovića.

Pokušaj da zaposleni razgovaraju sa većnikom Đorđevićem u ponedeljak 18. oktobra o svojim problemima naišao je na zid  ćutanja ali i na zid napravljen od obezbeđenja i policije koji su stajali ispred njegove kancelarije.

Većnik se junački izvukao iz svoje kancelarije uz gomilu obezbeđenja i policajaca i otišao ne okrenuvši se ni onog trenutka kada je jednoj radnici Sportskog saveza pozlilo, zbog koje je intervenisala i Hitna pomoć.

Pitamo se samo hoće li jednog dana biti dovoljno policije i obezbeđenja da čuvaju one koji su zla nanosili ovom narodu od samog tog naroda?, navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Zaposleni u Sportskom savezu 15 meseci bez plate, traže rešenje od gradonačelnika Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 19.Okt.2021

Radnici Sportskog saveza u Vranju 15 meseci ne primaju platu, a toliko dugo su im neoverene i zdravstvene knjižice usred pandemije kovida. Njihovi predstavnici kažu da je osnivač organizacije Grad i zato protestuju u Gradskoj kući tražeći od gradonačelnika plate, zdravstvene knjižice i da preduzme...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.