SDPS ne izlazi iz vlasti u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 06.Nov.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS ne izlazi iz vlasti u Vranju

Sve češće spekulacije o i izlazku iz vlasti u Vranju Socijaldemokratske partije Srbije temelje se, prema rečima predsednika Gradskog odbora dr Aleksandra Stajića, na tračevima i čaršijskim pričama.

Ipak, Stajić ne negira postojanje problema sa SPS-om, koji  predvodi vladajuću koaliciju koju čine PUPS i JS.

Mi smo mlada, ali ozbiljna stranka i o takvim stvarima sigurno nećemo govoriti preko medija. I ako postoji neki problem, on će se rešavati najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << unutar koalicije. Mi sa tim ljudima radimo i funkcionišemo manje-više bez problema, tako da sam siguran da niko od njih ne plasira ovakve informacije u javnosti i zaista mi nije jasno ko se bavi plasiranjem ovakvih priča i kome one idu u prilog - kaže Stajić.

Sa druge strane gradonačelnik Vranja i prvi čovek SPS-a u Vranju, kaže da nema nikakvih problema i da su te priče samo plod mašte pojedinaca.

SDPS ima jednog odbornika u parlamentu i njihov izlazak iz vlasti neće ništa promeniti, ali ja ne bih želeo da oni izađu iz vlasti jer smo korektno sarađivali i neću prihvatiti nikakve ostavke - kaže Antić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dejan Manić najpre je bio zbunjen našim pitanjem, ali, kako kaže, i sam je kontaktirao gradonačelnika koji mu je rekao da je sve pod kontrolom.

Problem na relaciji SPS - SDPS postoji, prema verziji jedne od priča, predstavnici Ljajićeve stranke nisu zadovojni onim što su dobili kao deo vlasti (mesto gradskog  većnika i  direktora Turističke organizacije), dok prema drugoj verziji, Antiću smeta „bliskost sa naprednjacima“.

Sve probleme ćemo rešavati kao i do sada, unutar koalicije i u neposrednim razgovorima. Postoji nezadovoljstvo u načinu komunikacije i realizaciji nekih važnih pitanja, ali sam siguran da to može da se prevaziđe - kaže Stajić, koji je, kako kaže, spreman da ponudi ostavku na mesta člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.