Rukovodstvo grada zadovoljno postignutim rezultatima

Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukovodstvo grada zadovoljno postignutim rezultatima

VRANJE

Povodom godinu dana od konstituisanja nove gradske vlasti u Vranju, gradonačelnik  Slobodan Milenković sa saradnicima održao je konferenciju za novinare.

Sumirajući rezultate, dr Milenković je rekao da su od momenta preuzimanja upravljanja gradom radili odgovorno, profesionalno i ozbiljno, bez rasipanja i bahatosti.

„Pokrenuli smo mnoge nove projekte i dovršili započete u ukupnoj vrednosti od 1,1 miliona dinara. Realizovali smo ih uz podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vlade i međunarodnih organizacija, kao što je Evropski Progres. U pitanju je oko 50 različitih projekata i učešće lokalne samouprave je od 10 do 50 osto“, rekao je gradonačelnik.

Kao najznačajnije projekte izdvojio je nekoliko.

„To je izgradnja obilaznice u Slobodnoj zoni u saradnji sa Ministarstvom privrede, izrada projektno-tehničke dokumentacije za „Trening centar“ i infrastrukturno unapređenje „Slobodne zone“. U toku je i infrastrukturno unapređenje kooperanata Fabrike obuće „Geox“. U saradnji sa ministarstvom zdravlja i Evropskim PROGRESOM odblokirali smo proces završetka izgradnje Hiruškog bloka, a u završnoj fazi je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju starog paviljonskog dela Bolnice“, istakao je gradonačelnik.

On je govorio i o rekonstrukciji dve osnovne škole u gradu, završetku radova na izgradnji škole u Krivoj Feji, kao i o asfaltiranje državnog puta Ljubata – Kriva Feja.

Podsetio je i na odobrene nove obrazovne profile u školama u okviru dualnog obrazovanja.

Nismo zapostavili ni ostale segmente, kao što su rekonstrukcija sportskih terena i spomenika kulture.

„Odobrena su nam dva projekta kroz konkurs „Gradovi u fokusu“ kod Ministarstva kulture čija je ukupna vrednost sa učešćem Grada, 10,5 miliona dinara. U toku je i izrada tehničke dokumentacije za izgrdanju Regionalnog centra za vanredne situacije“.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je povećan prihod od poreza na zarade, što je indikator za smanjenje nezaposlenosti. To je naš prioritet, da poboljšamo kvalitet života svih građana i na tome ćemo još intenzivnije raditi.

Milenković je rekao da su uspeli da izmire i sva dugovanja za socijalna davanja nastala u prethodnom periodu.

,,Radili smo u izuzetno teškim uslovima jer smo samo na ime sudskih izvršnih presuda po raznim osnovama iz budžeta izdvojili 273 miliona dinara iz raniijeg perioda, plus oko 470 miliona za izvršenje obaveza prema bankama i dobavljačima. Krajnje odgovornim i racionalnim ponašanjem, uspeli smo da očuvamo stabilnost i nesmetano funkcionisanje vitalnih službi u gradu. To se odrazilo na realizaciju komunalnog programa, ali ne na letnje i zimsko održavanje saobraćajnica i javne rasvete“.

Gradonačelnik je najavio i nove projekte, kao što su korišćenje kotlova za biomasu, proširenje regionalne deponije Meteris i ispitivanje crnih ekoloških tačaka. To su Aleksandrovačko jezero, stara deponija u naselju „Palestina“, proširenje postojeće eko deponije „Meteris“ i jalovište Rudnika „Grot“ u cilju očuvanja zdrave životne sredine i kvaliteta života Vranjanaca.

Na prees konferenciji je bilo reči i o značaju formiranja Lokalnog antikorupcijskog foruma u borbi protiv korupcije. Vranje je u samom vrhu po efikasnosti u izdavanju elektronskih građevinskih dozvola.

Rukovodstvo Vranja je podsetilo i na to da je grad Vranje na trećem mestu u Srbiji u oblasti transparentnosti rada i dostupnosti informacija.

Najavljena je izrada novog sajta, koji će zadovoljiti sve standarde, što znači da će građani još brže i lakše moći da ostvaruju svoja prava.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.