Reorganizacija Gradske uprave u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Nov.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reorganizacija Gradske uprave u Vranju

Gradsko veće donelo je odluku o reorganizaciji Gradske uprave, grada nakon čega će biti urađena sistematizacija radnih mesta. Novi model organizacije podrazumeva 11 odeljenja i kabinet gradonačelnika kao posebno odeljenje.

Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave kaže da je do  sada  Gradska uprava imala glomazan birokratski aparat sa 17 odeljenja. Sledi donošenje odluke o sistematizaciji radnih mesta za gradsku upravu, pravobranilaštvo i zaštitnika građana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Cilj je da Gradska uprava bude organizovana kao jedinstveni organ, kaže načelnik Dušan Aritonović. Model po kome se radi datira još iz 2011. odluka o novoj organizaciji, iako doneta još 2015. godine, nikada nije zaživela. Dosadašnji aparat je bio glomazan. Imao je 17  organizacionih jedinica. Novom odlukom, taj broj je smanjen.

„Novom odlukom obrazovano je 11 odeljenja i kabinet gradonačelnika kao poseban. Viška radnika neće biti tako da će svako biti raspoređen rešenjem na odgovarajuće radno mesto shodno stručnoj spremi“, kaže načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Sledi donošenje odluke o sistematizaciji radnih mesta za gradsku upravu, pravobranilaštvo i zaštitnika građana. Odluka o reorganizaciji  Gradske uprave donosi se zbog stupanja na snagu novog Zakona o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.