Radulović: OEBS da omogući prebrojavanje glasova na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: OEBS da omogući prebrojavanje glasova na KiM

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Radulovića zatražio je danas od Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji da omogući i osigura prebrojavanje glasova na biračkim mestima na Kosovu i Metohiji odmah po zatvaranju birališta, a ne da se prebacuju u Vranje i Rašku.

Ukoliko glasački materijal bude prebacivan sa birališta na Kosovu i Metohiji u Vranje i Rašku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << , kao što predviđa neustavno i diskriminatorsko Uputstvo Republičke izborne komisije, Misija OEBS će biti paravan za izbornu krađu koju priprema Aleksandar Vučić, upozorio je izborni štab Radulovića.

Ne samo što će, kao prilikom prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, prebacivanje džakova sa glasovima biti iskorišćeno za krađu glasova, nego će i rokovi za podnošenje žalbe biti prekoračeni i time onemogućen bilo koji prigovor na koji kandidati imaju puno pravo, smatra Radulovićev štab.

Očekujemo od OEBS da stvori uslove da se na teritoriji Kosova i Metohije, u prisustvu predstavnika Misije prebroje glasovi 2. aprila, odmah po zatvaranju biračkih mesta u 20 časova, jer smatramo da se samo na taj način obezbeđuje integritet izbornog procesa i eliminiše mogućnost izborne krađe.

Mandat OEBS nije da osigura izbornu pobedu Aleksandra Vučića, već da neutralnim pristupom osigura integritet izbornog procesa, navodi se u saopštenju.

"Da promenimo katastrofalnu Vučićevu vlast"

Ovi su izbori za promenu katastrofalne Vučićeve vlasti, poručio je predsednički kandidat Saša Radulović u predizbornoj kampanji "Krug za drugi krug".

"Ovi izbori su za promenu katastrofalne vlasti koju vodi Aleksandar Vučić u prethodnih pet godina. Ako vam je dobro onda ništa. Ako nije kao i nama, onda treba da glasate protiv te politike", izjavio je Radulović danas u Vrbasu.

Kritikujući vlast on je naveo da Vučić poklanja državnu zemlju stranim investitorima umesto da domaćim poljoprivrednicima obezbedi fer uslove, te zaključio da su Srbiji potrebne zadruge kako bi domaća poljoprivreda prodisala.

"Svi članovi REM da podnesu ostavke"

Pokret Dosta je bilo i predsednički kandidat tog pokreta Saša Radulović pozvali su danas članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije

(REM) da hitno podnesu ostavke jer sramno ćute pred bezočnom zloupotrebom medija tokom predizborne kampanje.

U otvorenom pismu, Radulović podseća da je REM na osnovu Zakona o elektronskim medijima, dužan da vrši kontrolu i nadzor nad radom pružalaca medijskih usluga.

"Vaša je dužnost zaštita i očuvanje interesa javnosti, a ne interesa Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Posebno tokom predizborne kampanje, imate zakonska ovlašćenja da pratite medijski sadržaj i da reagujete u situacijama kada političari zloupotrebljavaju političku funkciju, što ne može biti očiglednije od slučaju predsednika Vlade koji je neverovatnih par stotina puta zastupljeniji od drugih predsedničkih kandidata", kaže Radulović.

"Sramno ćutite na svakodnevne bezočne zloupotrebe medija, dozvoljavajući da ova kampanja nema nikakve veze s demokratskim procesom i postane najnepravednija, najbesmislenija i najprljavija u ''novijoj srpskoj istoriji čime konačno potvrđujete da ste potpuno kontrolisano i zavisno telo koje je direktno odgovorno za tragično i ponižavajuće stanje u medijima", ocenio je Radulović.

U pismu se podseća i na "najsramniju odluku donetu neposredno pred početak kampanje da ne vršite svoje zakonski propisane obaveze i ovlašćenja koja se odnose na nadzor rada medija tokom kampanje čime ste dodatno zgazili i poslednju mrvu integriteta koju ste ikad imali".

Kako bismo imali privid korektne predizborne kampanje, neophodno je da svi predsednički kandidati imaju jednak tretman u medijima, da budu podjednako zastupljeni, a mediji su dužni da izveštavaju objektivno, pravoverno, profesionalno i istinito, upozorio je Radulović.
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.