Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2019, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan polaganja završnog ispita prošao bez problema

VRANJE

Svršeni osnovci u Vranju danas su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.Oni će, u utorak, rešavati zadatke iz matematike, a u sredu će se pred njima naći kombinovani test.

Polaganje je trajalo od 9 do 11 sati.

U osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju posle testiranja đaci su izašli zadovoljni. Kažu da test nije bio težak i nadaju se dobrim rezultatima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Sutra je polaganje testa izmatematike.

Maksimalan broj bodova na testovima je 40, odnosno iz srpskog i matematike po 13, na kombinovanom testu 14 bodova. Uspeh iz škole nosi maksimalnih 60 bodova.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u osnovnim školama, u četvrtak, 21. juna, dok će 22. i 24. juna nezadovoljni maturanti moći da podnose žalbe.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni, u četvrtak, 27. juna, do osam sati ujutru. Nakon toga tokom naredna dva dana sledi popunjavanje i predaja lista želja, što će učesnici činiti u svojim matičnim osnovnim školama.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.