Izvor: JUGpress.com, 03.Sep.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava za pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Janićijević zbog pisanja medija

Prijava za pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Janićijević

Povodom tekstova i fotografija obavljenih u više dnevnih listova i nedeljniku „Afera“, a koji se odnosi na sudiju Osnovnog suda u Vranju Mariju Janićijević u kojima se ukazuje na njeno ponašanje suprotno Etičkom kodeksu sudija, predsednik suda Stojadin Stanković oglasio se danas saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

„Zbog objavljenih fotografija i navoda u tekstovima, a koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ukazuju na ponašanje sudije Marije Janićijević obavio sam konsultacije sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda Dragomirom Milojevićem koji mi je saopštio da je podneo prijavu disciplinskom tužiocu radi pokretanja postupka i utvrđivanja eventualne odgovornosti sudije Janićijević. U navedenom postupku nadležni organi će utvrditi sve relevantne činjenice i doneti odgovarajuće odluke što je svakako u interesi i ovog suda i svih sudija.

Bez obzira na ishod disciplinskog postupka eventualna odgovornost pojedinog sudije ne može se pripisivati celom sudu, pa ni celokupnom pravosuđu Republike Srbije, pogotovu što su Osnovni sud u Vranju i ostali sudovi sa teritorije Republike Srbije u proteklom periodu ostvarili solidne rezultate, a što se jasno može videti iz godišnjih izveštaja Vrhovnog kasacionog suda.

Takođe, odgovorno izjavljujem da su navodi koji su izneti u pojedinim tekstovima o mojoj navodnoj vezi sa sudijom Marijom Janićijević i njenom sestrom Aleksandrom Ilić  potpuno neosnovani i neistiniti“, navodi u saopštenju predsednik Osnovnog suda u Vranju Stanković.

Sudija Janićijević privukla je pažnju javnosti još prošle godine fotografijama u bikiniju na društevenim mrežama, a poslednjih meseci to je kulminiralo sa neprimerenim obnaženim fotografijama, što je izazvalo veliku pažnju pojedinih medija.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Pokrenut disciplinski postupak protiv “bikini” sudije

Izvor: juGmedia, 03.Sep.2018

Sudija Marija Janićijević (38) iz Vranja, koja je poznata po provokativnim fotografijama, gde polugola pozira na društvenim mrežama, ali i gomili nerešenih i zastarelih slučajeva, napokon je postala predmet disciplinskog postupka pred Vrhovnim kasacionim sudom...Predsednik Osnovnog suda u Vranju...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.