Predavanje u Vranju o proizvodnji maline, jagode i kupine

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje u Vranju o proizvodnji maline, jagode i kupine

Poljoprivrednici koji se bave ili planiraju da se bave proizvodnjom maline, kupine i jagode mogu prisustvovati stručnom predavanju koje Grad Vranje organizuje u sredu, 14. oktobra od 11 sati u velikoj sali Skupštine grada.

Predavanje o tehnologiji proizvodnje maline, kupine i jagode na otvorenom, u skladu sa karakteristikama vranjskog kraja, kao i proizvodnja jagoda u plastenicima održaće profesor dr Mihailo Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najavljeno je iz Gradske uprave u Vranju.

Podizanje zasada maline na teritoriji grada Vranja prati kupina i jagoda. Kako bi poslovi u vezi ove grane poljoprivredne proizvodnje bili što kvalitetnije odrađeni i do poljoprivrednika voćara stiglo što više informacija, kako iz domena nauke, tako i iz praktičnih izvora, odlučili smo se da organizujemo ovo predavanje – rekla je Zorica Popović, većnica zadužena za resor poljoprivrede.

Prema njenim rečima, u poslednjih nekoliko godina malina izaziva veliko interesovanje u voćarskoj proizvodnji i intenzivno se širi na prostorima juga Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.