Izvor: JUGpress.com, 08.Okt.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište u Vranju biće otvoreno 21. oktobra

VRANJE

Rekonstruisana zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju biće svečano otvorena 21. oktobra, izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Radovi se privode kraju. Reč je o najsavremenijoj pozorišnoj zgradi u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173 miliona, a  Grad Vranje 195 miliona dinara.

„Pozorište >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Vranju imaće multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta. Radi se o objektu od izuzetnog kulturološkog, ali i istorijskog značaja za naš grad, prepoznatog i od strane Republike Srbije, bez čije podrške on ne bi bio završen“, izjavio je gradonačelnik.

Milenković je dodao da će zgrada Pozorišta imati i opremu za projekciju filmova, jer je Filmski centar Srbije Vranju odobrio sredstva u iznosu od 11,7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora.

On je najvio da se na otvaranju očekuje prisustvo najvišeg državnog rukovodstva.

Tada će biti izvedena operska predstava „Koštana“ Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića.

Narednog dana na programu je premijera „Nečiste krvi“ vranjskog teatra, u režiji Juga Đorđevića.

Interesantno da pre desetak dana direktor Pozorišta u Vranju, Nenad Jović na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama Srpske napredne stranke, rekao da će Pozorište biti otvoreno do kraja godine, da bi nakon nedelju dana predstavnica Ministarstva kulture Milena Popović gostujući na jednoj beogradskoj televiziji pomenula 21. oktobar, a danas i gradonačelnik.

Zgrada Pozoršta u Vranju stradala je u vatrenoj stihiji 2012. godine. Trebalo je više od šest i po godina da bude obnovljena.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Posle sedam godina obnove Pozorište „Bora Stanković“ otvara se 21. oktobra

Izvor: Danas, 08.Okt.2019

Nova zgrada Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju biće svečano otvorena 21. oktobra posle više od sedam godina rekonstrukcije. Članak Posle sedam godina obnove Pozorište „Bora Stanković“ otvara se 21. oktobra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.