Polovinom juna novi saziv Skupštine grada Vranja

Izvor: JUGpress.com, 24.Maj.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovinom juna novi saziv Skupštine grada Vranja

VRANJE

Aktuelni predsednik Skupštine grada Vranja dr Slobodan Stamenković na osnovu Zakona o lokalnim izborima, Statuta grada i Poslovnika Skupštine doneo je odluku o sazivanju konstititutivne sednice novog saziva gradskog parlamenta za 15. jun.

Nakon verifikacije mandata odbornicima, biće izabrani predsednik Skupštine grada i njegov zamenik. Vranje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << će tada dobiti i novog gradonačelnika kao i njegovog zamenika, a biće izabrani i članovi Gradskog veća.

Kako je najavljeno na sednici će biti imenovani i članovi Komisije za mandatno – imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine Grada Vranja.

I u novom sazivu gradski parlament imaće 65 odbornika. Na lokalnim izborima koji su održani u aprilu, 35 mandata je osvojila SNS, SPS 15, JS sedam, DS četiri, SDS tri i jedan mandat Udružnje građana “Za Naše Vranje “ koje je u koaliciji sa Zelenom strankom

Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu, ali još uvek nije donela odluku da li će sa nekom od opcija praviti koaliciju.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.