Podloga na terenima u Vranju kao na Australijan openu

Izvor: RTS, 24.Jun.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podloga na terenima u Vranju kao na Australijan openu

Sportski centar "Kunjak" u Vladičinom Hanu ima košarkaške, fudbalske terene, bazen, mobilijar za decu i dva teniska terena. Podloga na terenima je kao na Otvorenom prvenstvu Australije, a adaptaciju su finansirali Opština i Ministarstvo omladine i sporta.
Pravi sportski ambijent, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za profesionalce i rekreativce, u različitim sportovima. Za tenis, jedan od najpopularnijih sportova danas, južno od Beograda nema ovakvih terena. Podloga je tvrda, akrilna, poput one u Melburnu.

Prvi su je isprobali juniori Lazar Danić i Luka Stefanović iz Niša, preporučuju deci da se bave sportom.
"Ovaj teren je veoma dobar, kvalitetan", naglašava Lazar Danić. "Mislim da je ovo podloga sa Australijan opena, i biće mi biti čast da igram na ovom terenu."
"Nek dođu da vide da li se pronalaze u tom sportu, bitno je samo da vole one što rade, i ako im je zanimljivo neka nastave", poručuje Luka Stefanović.
Od servisa, forhenda, bekhenda do drop šota - sve udarce naučili su uz najuspešnije tenisere Srbije prethodnih godina. Deca u Vladičinom Hanu interesuju se za tenis.
Poznato je da je pre balkanskih ratova počeo da se igra tenis na ovim prostorima, u Vranju pre prvog svetskog rata.
"Igralo se u Vranju, za Vladičin Han ne mogu da utvrdim, ali Vranje, od Paraćina nadole, dolazili su tereni, pojavljivali su se igrači", kaže Čedomir Šoškić, autor monografije "Tenis bez granica". "I sve se to nekako zavrtelo i zahuktalo između dva svetska rata."
Pre sedam godina počelo je uređenje prostora u Vladičinom Hanu za teniske terene, u narednom periodu ulagaće u tribine, dodatne sadržaje i formiranje teniskog kluba.
"Znam šta znači za razvoj tenisa u regionima koji nisu razvijeni kad je tenis u pitanju", ističe teniser Boba Živojinović. "Ovi teniski tereni zaslužuju da budu u svetskim gradovima, ne samo u Srbiji nego svuda."
Korišćenje terena će u narednom periodu biti besplatno za sve građane opštine Vladičin Han, Pčinjskog i Jablaničkog okruga, rekao je Goran Mladenović, predsednik Opštine Vladičin Han: "Svi su dobrodošli da igraju i treniraju."
U adaptaciju teniskih terena Opština i Ministarstvo omladine i sporta uložili su više od osam miliona dinara.
 
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.