Počinje Likovna kolonija „Vranje 2015″

Izvor: juGmedia, 13.Jul.2015, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Likovna kolonija „Vranje 2015″

VRANJE – U Narodnom univerzitetu u Vranju danas počinje Internacionalna Likovna kolonija „Vranje 2015.“ Kolonija koja ove godine okuplja sedam eminentnih umetnika iz Srbije, Bugarske i makedonije trajaće do  19. jula.

Učesnici Kolonije su Delјana Dimitrova iz Plovdiva, Marija Budimčić iz Kragujevca, Jelena Sredanović iz Novog Sada, Jovanka Rašović iz Kruševca, Vesna Marković iz Beograda, Nikola Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << iz Vranja i Stefan Jakimovski iz Skoplјa.

Oni će raditi i stvarati ovih sedam dana u prostoru Likovne radionice i dvorištu Narodnog univerziteta, imaće mogućnost da slikaju i na nekim drugim lokacijama u gradu kao i okolini. Svako od njih će našoj Ustanovi i Legatu Grada Vranja ostaviti po tri slike.

Likovna kolonija na ovim prostorima prvi put je organizovana 1974. godine u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju i Kulturno-prosvetne zajednice Kumanova.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Počinje “Likovna kolonija Vranje 2015“

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2015

Internacionalna Likovna kolonija „Vranje 2015.“ biće održana u Vranju od 13. do 19. jula i okupiće umetnike iz Srbije, Bugarske i Makedonije...Oni će raditi i stvarati ovih sedam dana u prostoru Likovne radionice i dvorištu Narodnog univerziteta, a imaće mogućnost da slikaju i na nekim drugim...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.