Počela stručna obuka migranata na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela stručna obuka migranata na jugu Srbije

Kako bi lakše pronašli posao, Narodni univerzitet u Vranju započeo je obuku za 8 migranata iz Prihvatnog centra u Vranju za zanimanje negovatelja i za rad na računaru, a od ponedeljka će za još njih osmoro početi i obuka za frizere. Takođe, u Prihvatnom centru u Bujanovcu, počela je obuka migrantkinja za krojenje i šivenje i ručnu izradu nakita.

Narodni univerzitet ove obuke realizuje u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i nevladinom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizacijom Caritas Luxemburg.

Cilj projektne aktivnosti i obuke je pružanje pomoći izbeglicama, migrantima i ranjivoj lokalnoj populaciji u pogledu sticanja neformalnog obrazovanja i dobijanja akreditovanog sertifikata, čime bi se poboljšao njihov položaj i pružila se mogućnost u pronalaženju posla u oblasti obuhvaćene obukom – pojašnjava Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta.

Ona dodaje i da će se, prema dogovoru Narodnog univerziteta i ovih organizacija, svakog meseca formirati nove grupe za različita zanimanja, a planirano je da se obuke realizuju do kraja ove, ali i tokom naredne godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obuka za migrante iz Vranja i Bujanovca

Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2018, 10:53

BUJANOVAC..U  saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i nevladinom organizacijom Caritas Luxemburg, Javna ustanova Narodni univerzitet u Vranju, od  1. novembra, organizovala je obuku  za osam migranata za zanimanje – negovatelj  i obuku za rad na računaru. Oni su smešteni...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.