Po dualnom sistemu novi obrazovni profili

Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po dualnom sistemu novi obrazovni profili

VRANJE

Za tri srednje škole u Vranju Ministarstvo prosvete odobrilo je pet obrazovnih profila po dualnom sistemu.

,,Značaj dualnog obrazovanja grad Vranje je među prvima prepoznao. Već smo imali neposredne razgovore sa privrednicima u cilju obezbeđivanja kadrova koji su im neophodni. Oni su iskazali potrebe za ove obrazovne profile i uz podršku resornog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ministarstva kroz dualni sistem obezbedićemo kvalifikovanu radnu snagu. To je dokaz da lokalna samouprava ima partnerski odnos sa privrednicima, i da mladim ljudima pruža mogućnost da se odmah nakon školovanja zaposle“, izjavio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Od naredne školske godine u Tehničkoj školi obrazovaće se po 15 učenika za zanimanje bravar – zavarivač i operater mašinske obrade.

U Hemijsko-tehnološkoj školi po dulanom sistemu školovaće se 30 modnih krojača, i isto toliko operatera za izradu nameštaja, a u Poljoprivrednoj 30 poljoprivrednih tehničara.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Kvalifikovana radna snaga kroz obrazovanje

Izvor: juGmedia, 15.Maj.2017, 14:55

Za tri srednje škole u Vranju Ministarstvo prosvete odobrilo je pet obrazovnih profila sa 105 učenika po dualnom sistemu obrazovanja ...Od naredne školske godine u Tehničkoj školi obrazovaće se po 15 učenika za zanimanje bravar – zavarivač i operater mašinske obrade, u Hemijsko-tehnološkoj...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.