Planinari iz Srbije i Makedonije osvojili Elbrus

Izvor: Blic, 13.Jul.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinari iz Srbije i Makedonije osvojili Elbrus

Posle desetočasovnog uspona, ekspedicija od 17 planinara iz Niša, Predejana, Surdulice, Vranja, Novog Pazara i Makedonije popela se najviši vrh Evrope Elbrus na Kavkazu visok 5.642 metra.

U međunarodnoj ekspediciji koju je predvodio poznati srpski osvajač najviših svetskih vrhova Zoran Pavlović iz Predejana, bili su i članovi Planinarskog kluba “Železničar 2006” iz Vranja Jasminka Nikolov, Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mladenović Ristić i Dragan Tadić.

Srpski i makedonski planinari najviši krov Evrope osvojili su 12. jula oko 13 sati. Pohod planinarske ekspedicije prema najvišem vrhu Evrope i Rusije, na ugašenom vulkanu Elbrus u zapadnom Kavkazu, trajao od od 4. do 13. jula.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srpsko-makedonska ekspedicija na Elbrusu - krovu Evrope

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2016, 11:24

"Uspeli smo da se popnemo na najviši vrh Evrope! Pozdrav iz Rusije!", s ponosom poručuju niški planinari koji su sa kolegama iz Surdulice, Predejana, Vranja, Novog Pazara, Beograda i Skoplja popeli na 5.642 metra visok Elbrus.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.