Ove godine jedna Borina nedelja

Izvor: juGmedia, 04.Mar.2013, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine jedna Borina nedelja

VRANJE -Ovogodišnja  47. po redu književna manifestacija „Borina nedelja“ biće održana od 23. do 29. marta, u organizaciji Književne zajednice i finansijsku podršku grada, najavio je danas gradonačelnik Zoran Antić.„Ove godine će za razliku od predhodne dve  biti organizovana jedna manifestacija, jer „Borina nedelja“ zaslužuje da bude partnerski organizovana sa Književnom zajednicom „Borisav Stanković“.

On jepodsetio da  su sredstva u iznosu od milion >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dinara isplanirana u budžetu, ali će manifestacija zbog mera štednje koja su na snazi koštati daleko jeftinije.

Programski rukovodilac „Borine nedelje“ biće urednik Književne zajednice Miroslav Cera Mihailović, a u žiriju za dodelu nagrade su Aleksandar Jovanović, Milo Lompar i Goran Maksimović, koji će odlučiti ko će biti 23. dobitnik Borine nagrade.

„Ove godine navršava se 200 godina od rođenja Petra PetrovićaNjegoša, 110 od rođenja Miloša Crnjanskog, 20 godina od smrti Desanke Maksimović, što će sigurno uticati na koncepciju manifestacije, a novina je da će jedno veče boti posvećeno vranjskim književnim stvaraocima“, rekao je Mihailović.

(Kraj) iva
Pogledaj vesti o: Vranje,   Zoran Stanković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Borina nedelja u Vranju od 23. do 29. marta

Izvor: Akter, 04.Mar.2013

Ovogodišnja književna manifestacija - 47. "Borina nedelja" biće održana u Vranju od 23. do 29. marta, najavio je gradonačelnik Zoran Antić, istakavši da je grad glavni pokrovitelj i finansijer

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.