Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren dečji festival ,, Vreme radosti,,

VRANJE

Dečji festival ,,Vreme radosti“ u Vranju, treću godinu zaredom, okupio je veliki broj dece u Gradskom parku gde je specijalno za njih priređen prigodan program.

Ovo je najlepša i najveselija manifestacija jer priziva maštu, a ko ima maštu ima ceo svet na dlanu, rekao je otvarajući festival gradonačlnik Slobodan Milenković.

„Dvodnevno druženje podsetnik je na bezbrižnost i slobodu koju nosi dečji svet. Igra nije zabava. Igrom učimo i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << stvaramo. Ona nam pomaže da iskažemo svoje talente i gradimo prijateljstva. Zbog toga je predškolsko vaspitanje i obrazovanje veoma važno. Vrtić je mesto u kojem se razvija kreativnost i stiče timski duh. Deca su naša budućnost. Kažu da srećna deca izrastaju u srećne ljude, a ovaj festival posvećen je dečjem smehu i dečjoj radosti“, rekao je gradonačelnik.

Organizovana je i radionica pod nazivom „Oaza dečjih prava“, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), izvedena predstava za decu ,,Na put oko sveta“ Pozorišta lutaka ,,Pepino“, a najmlađi su mogli da vide i predstavu ,,Crno Pače“ u organizaciji PU ,,Naše dete“, OŠ ,,Radoje Domanović“ i Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton“. Nastupili su i hor OŠ ,,Branko Radičević“ i plesni klub ,,Feniks“. U programu su učestvovali i učenici osnovnih škola ,,Vuk Karadžić”, ,,Branislav Nušić“ i ,,Svetozar Marković“.

Prvi dan manifestacije završen je koncertom Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević uz pratnju hora Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“.

Druženje najmlađih nastavljljeno je danas. Na zelenim površinama u parku postavljeni su štandovi vojske, policije, vatrogasaca, hitne pomoći, Crvenog krsta. Održavaju se različite radionice, a za najmlađe su obezbeđeni i dvorci na naduvavanje, tramboline i tobogani. Takođe, organizovano je i druženje sa životinjama.

Festival se završava večeras.

Ovu dečju manifestaciju organizovali su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU ,,Naše dete“.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.