Izvor: JUGpress.com, 10.Avg.2020, 13:04

Osumnjičeni komunalni policajac suspendovan sa posla

VRANJE

Nakon hapšenja jednog od pripadnika Odeljenja Komunalne policije u Vranju, saopštenjem za javnost se oglasio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Kao što je već poznato, u petak uveče lišen je slobode D. M. pripadnik Odeljenja komunalne policije u Vranju, zbog postojanja opravdane sumnje da je vršio prodaju psihoaktivnih supstanci. Odmah po dobijanju zvaničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izveštaja od nadležnih organa, osumnjičenom komunalnom policajcu, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izrekao sam meru udaljenja sa rada i on je suspendovan. Kao načelnik Gradske uprave, izražavam najoštriju osudu ovog sramnog čina i najavljujem sprovođenje najstrožijih mera unutrašnje kontrole i odgovarajućih organizacionih promena. Gradska uprava i gradsko rukovodstvo, ograđuju se od ovakvih postupaka pojedinaca i u ovom slučaju pružamo punu podršku Višem javnom tužilaštvu, koje predano i odgovorno radi svoj posao. Ove stvari ne mogu i ne smeju da ostanu nekažnjene”, navodi se u saopštenju načelnika Gradske uprave.

Zvaničnim saopštenjem se, u ponedeljak, oglasilo i Više javno tužilaštvo u Vranju u kome se navodi da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv D. M. zbog dva krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz član 246. stav 1 Krivičnog zakonika.

Osumnjičenom se stavlja na teret prodaja psihoaktivne supstance –kanabisa ( marihuane) tokom juna i avgusta tekuće godine jednom licu iz Vranjske Banje, kao i licu iz Vranja.

Dalje se navodi da su pripadnici Policijske uprave u Vranje prilikom intervencije kod osumnjičenog pronašli i tri džointa.

Za navedeno krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 3 do 12 godine, bez mogućnosti ublažavanje iste.

Protiv imenovanog tužilaštvo je stavilo predlog za određivanje pritvora, koji je prihvaćen od strane Sudije za prethodni postupak. Višeg suda, te je osumnjičenom određen pritvor do 30 dana, saopštilo je, u ponedeljak, Više javno tužilaštvo.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.