Osumnjičen da je reketirao poslanika

Izvor: Blic, 21.Maj.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen da je reketirao poslanika

Vranje - Goran Tasić Tokče (38), biznismen iz Vranja i dugogodišnji član Nove Srbije, uhapšen je zbog sumnje da je narodnog poslanika te stranke Radoslava Mojsilovića pod pretnjom smrću naterao da se zaduži sa tri miliona dinara, kako bi vratio dugove. Taj novac je zatim preuzimao posredstvom računa dve firme koje se vode na njegove najbliže saradnike.

Uz Tasića, priveden je i njegov pašenog Nenad Kostadinović iz sela Vlasina Rid kod Surdulice, a obojici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je određen pritvor u trajanju do 30 dana. U saopštenju vranjske policije navodi se da je u avgustu i decembru prošle godine Goran Tasić pod pretnjom naložio Radoslavu Mojsiloviću da se zaduži. Poslanik NS i predsednik te stranke u Vranju je to učinio i ugovorio da se taj novac prebaci na račun preduzeća Kostadinovića na ime pozajmice. „Blic" je juče pozvao poslanika Mojsilovića, ali on nije želeo ništa da komentariše.

- Neka nadležni organi rade svoj posao - kratko je rekao Mojsilović.

Kako saznajemo, novac koji je Tasić iznuđivao prebacivan je na račune preduzeća „Elkab Mestieri" i „Strada Mestieri", koje se vode na Nenada Kostadinovića i Stojana Zlonogu, a iza kojih, kako se pretpostavlja, stoji Tasić.

Mojsilović i Tasić jedno vreme bili su izuzetno bliski, toliko da su postali i kumovi. Obojica su bili članovi NS. Mada je Mojsilović predsednik stranke u Vranju, nju je, kako pričaju članovi Opštinskog odbora, od 2005. do 2010. godine praktično vodio Tasić. Dugogodišnje prijateljstvo je prekinuto kada je tokom prošle godine Tasić, koji je bio u velikim dugovima, zatražio od Mojsilovića da mu kako zna i ume pronađe 20.000 evra. Kratkoročnu pozajmicu potražio je od vlasnika beogradske firme „Kompresor" Đorđija Jovićevića, kome je poslanik NS kasnije priznao gde su pare završile. Mojsiloviću se od tada konstantno preti, a o tome je pisao i „Blic". Posle natpisa u našem listu prošlog meseca i u novinama „Vranjskim", reagovala je i policija i tada je počela istraga protiv Tasića.

Policija će proveravati i poslovanje firme „Strada Mestieri", koja se zvanično vodi na Stojana Zlonogu, takođe bliskog saradnika Gorana Tasića. Kako su pisale „Vranjske", „Strada Mestieri" je od jedne domaće banke uzela kredit od pet miliona dinara. Čim je podignut novac, Zlonoga je pobegao u Hrvatsku gde se, po saznanjima ovog lista, i sada nalazi. Ovo preduzeće je, osim toga, kako se navodi, svesno izdavala menice bez pokrića u ogromnim količinama.

O Tasiću u Vranju se priča kao o čoveku bogate kriminalne prošlosti. Kako su pisale „Vranjske", u njegovom dosijeu nabrojano je čak 21 krivično delo. U Vranju je skrenuo pažnju na sebe kada je jula 2003. godine, kako se navodi u optužnici, u Ulici Petog kongresa pucao iz automobila u pokretu na Zorana Popovića Popa. Suđenje je u toku, a u julu prošle godine mediji su pisali da je optužen za ubistvo u pokušaju i neovlašćeno držanje oružja i municije. Optužnica još nije pravosnažna.

Ilić: Ne znam čoveka

U vreme dok je Goran Tasić bio član NS, viđan je kako dočekuje i vozi Velimira Ilića po Vranju. Kako su za „Blic" ispričali članovi Opštinskog odbora, njih dvojica su u jednom trenutku bili u izuzetno bliskim odnosima. Međutim, predsednik NS i dalje se ne seća ko je zapravo Goran Tasić, a ni posle medijskih natpisa, kako kaže za „Blic", nije upoznat sa pretnjama koje je upućivao Radoslavu Mojsiloviću.

- Ne znam čoveka. Video sam ga možda dva puta u životu. Ne znam šta je radio. Neka sam odgovara za svoje postupke - kaže Ilić.

On tvrdi da Tasić nikada nije vodio stranku, jer NS u Vranju „ima svoje legitimne organe".

- Pitaću tamošnjeg predsednika partije šta se dešava. Stvarno nisam upoznat - kategoričan

je Ilić.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.