Osma Vaskršnja akcija Pomozi mi da izgovorim

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osma Vaskršnja akcija "Pomozi mi da izgovorim"

Nakon najuspešnije novogodišnje akcije, prva studentska humanitarna fondacija "Osmeh na dar" započela je svoju osmu Vaskršnju akciju pod nazivom Pomozi mi da izgovorim, a kao glavni cilj akcije označena je kupovina logopedskog KSAFA - m aparata za decu sa smetnjama u razvoju iz Vranja i okoline.

- Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vule Antić" iz Vranja je jedina škola u Pčinjskom okrugu koja upisuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << decu sa smetnjama u razvoju na osnovu mišljenja IRK. U septembru je u školu upisano 93 učenika, a broj dece obuhvaćen logopedskim tretmanom je 80% od ukupnog broja dece u školi (uz to škola sarađuje i sa ostalim redovnim školama i pruža podršku deci sa govorno-jezičkom patologijom). Zbog nedostatka KSAFA - m aparata u školi, deca sa roditeljima putuju ili se sele u druge gradove u cilju korišćenja ovog aparata – izjavila je Nevena Marković.

KSAFA - m aparat poboljšava kvalitet logopedskog tretmana i omogućava ranu detekciju i dijagnostiku, a uz to značajno skraćuje vreme saniranja logopedskog problema. KSAFA - m aparat je dijagnostičko – terapijsko – edukativni aparat namenjen ranoj dijagnostici i rehbilitaciji dece sa različitim poremećajima: sluha, govora i jezika, kognitivnog i emocionalnog razvoja, ponašanja (sve vrste pervazivnih poremećaja-ADHD, autistični elementi ponašanja, anksioznost i sl.), učenja i socijalizacije.

Cena ovog aparata iznosi 365 000, 00 dinara, a svi ljudi dobre volje koji žele da učestvuju u akciji i pomognu u prikupljanju sredstava za kupovinu ovog aparata mogu uplatiti donaciju na žiro račun fondacije 125-1771194-80.

Pomozimo našoj deci da razgovetno izgovore reči, raširimo im osmehe!

Fondacija “Osmeh na dar” do sada je organizovala 12 novogodišnjih akcija i 7 vaskršnjih akcija s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu. Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu još 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji ali ubrzo akcije su se proširile na celu teritoriju Srbije. Fondacija je godinama unazad pomogla brojnim pojedincima u borbi za zdravlje (aktiviranjem SMS brojeva, organizovanjem humanitarnih manifestacija), porodicama  (donacije u hrani, odeći, obući, beloj tehnici), obrazovnim institucijama (donacije kompjutera, školskih tabli, nastavnog materijala, knjiga) i mnogim drugima kojima je pomoć bila potrebna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.