Izvor: Blic, 13.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojadili firmu za 4,6 miliona

Pravosudni organi u Vranju uskoro treba da stave tačku na veliku pljačku u bujanovačkoj Fabrici mineralne vode i sokova „Heba", koju su magacioneri i poslovođe oštetili za više od 4,6 miliona dinara.



Okružno javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv magacionera u „Hebinom" magacinu u Bujanovcu Ace Bogdanovića (39) i Slađana Mladenovića (47), koji se terete da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isprave sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 2,5 miliona dinara. Oni su iz centralnog magacina izdavali robu, a poslovođe u marketima u Vranju i Bujanovcu su je prodavale „na crno". Pare podelili, otpremnice uništavali, a knjigovodstvu su predali falsifikovane otpremnice i na godišnjem popisu iskazali manjak.

Prema navodima optužnice, poslovođe u „Hebinom" marketu u Vranju Vitomir Ristić (54) i Saša Cvetković (34) od 26. maja 2005. do 28. decembra 2006. godine dobili su iz centralnog magacina vodu i sokove u vrednosti od 776.874 dinara. Robu su prodali „na crno", novac međusobno podelili, „Hebu" oštetili za 658.368, a republički budžet za 118.506 dinara. Optužnica ih tereti za produžena krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službenih isprava.

Kolovođe organizovane pljačke Bogdanović i Mladenović otpremili su poslovođi Dejanu Stošiću (32) iz Bujanovca robu za 22.968 dinara. Nakon prijema, Stošić je „Hebine" proizvode nelegalno prodao, novac podelio sa optuženim magacionerima i uništio otpremnicu. I Stošić je počinio produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava.

Okružno javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv umešanih u pljačku, odnosno protiv magacionera Bogdanovića i Mladenovića i poslovođa Ristića, Cvetkovića (Vranje) i Stošića i Mitića (Bujanovac) koji su od 26. maja 2005. do 28. decembra 2006. godine prodavali robu 'na crno’ prodavali robu i pare međusobno podelili i otpremnice uništavali.

Aca Bogdanović i Slađan Mladenović uskoro treba da odgovaraju i zbog toga što su pre redovnog godišnjeg popisa za 2006. godinu, da bi umanjili količinu i vrednost prisvojene robe, sastavili falsifikovane otpremnice s neistinitim podacima, potpisali ih i predali fabričkom knjigovodstvu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.