Nova imena najbližih saradnika gradonačelnika

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2017, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova imena najbližih saradnika gradonačelnika

U sklopu reorganizacije poslova Gradske uprave Vranje, Sanja Zlatković, imenovana je za  šeficu kabineta gradonačelnika, saznaje Jugmedia.

Zlatković je na novu funkciju stupila tokom prethodne nedelje, sa pozicije zamenice sekretara vranjske Skupštine. Miloš Cvetković, njen prethodnik koji je ovaj posao obavljao nepunih godinu dana, novom sistematizacijom raspoređen je na rad u Odeljenju za urbanizam na poslovima popisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << imovine.

“Budući da grad uskoro kreće sa kompletnim popisom nepokretnosti, zbog obimnosti posla potreban je veći broj izvršilaca koji poznaju pravnu problematiku, a zbog zabrane zapošljavanja aktivnosti Cvetkovića preusmerene su na nove poslove.”, kaže naš izvor iz Gradske uprave , koji napominje da je postavljanje novih saradnika potpuno legitimna stvar na koju gradonačelnik ima pravo, jer se tiče unutrašnje organizacije.

Imenovanjem novog šefa kabineta, mesto zamenika sekretara lokalnog parlamenta ostalo je upražnjeno i za sada još uvek nije poznato ko će sesti u ovu fotelju, ali je gotovo izvesno da će to mesto pripasti naprednjacima kao i do sada. Ono što je bitno za ovu funkciju jesu minimum uslova koje kandidat mora da ispuni, a to je diploma pravnika i radno iskustvo od najmanje tri godina na pravnim poslovima.

Istovremeno sa dolaskom nove šefice kabineta, postavljen je i peti najbliži saradnik gradonačelnika, čime je ispunjena zakonska kvota o pomoćnicima gradonačelnika u Vranju.

Sa zaduženjem za oblast rudarstva, šumarstva, vodoprivrede, elementarne nepogode i vanredne situacije, Aleksandar Tomić, postavljen je na  ovu funkciju kao kadar Jedinstvene Srbije, kako je i ranije predviđeno koalicionim sporazumom.

Ovu funkciju pre Tomića obavljao je Aleksandar Stojković, koji je nakon isključenja iz Gradskog odbora JS, i konflikta sa šefom Palminih pristalica na lokalu, smenjen po političkoj osnovi.

Mesto Stojkovića kasnije je trebalo da preuzme Dragana Nakić, protiv koje je vođen proces vezano za krađu parlamentranih izbora tokom 2016. godine, da bi kasnije bila otpočeta istraga o navodnim zloupotrebama u Filijali nacionalne službe za zapošljavanje, gde je i bila zaposlena, zbog čega je i stopirana njena kandidatura.

Interesantna je činjenica da je Aleksandar Tomić, rođeni brat Dragane Nakić, a biografija ovog tridesetogodišnjaka kreće se od rada u civilnom, privatnom preko javnog sektora.

(kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.