Neradovac kod Vranja: industrija klamerica

Izvor: RTS, 07.Sep.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neradovac kod Vranja: industrija klamerica

Svoje mesto na tržištu traže velike, ali i manje proizvodne kompanije. Zajednička im je upornost, borba za kvalitet i tržište. Srpska industrija klamerica iz Neradovca kod Vranja ima obezbeđeno tržište, izgradnjom nove hale dupliraće proizvodnju.

Poljoprivredno i industrijsko selo. U samom Neradovcu proizvodni pogoni, blizu je industrijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zona, Koridor 10. Stefan Marković zaposlio se u Srpskoj industriji klamerica pre godinu dana, nakon završene srednje mašinske škole, Mile Aleksić je u fabrici od osnivanja.
"Od 93. godine sam ovde", kaže Mile Aleksić. "Ovde sam na pakovanju klamerice i svim poslovima koje fabrika zahteva".
Na pitanje da li su to teški poslovi, odgovara: "Onako, ima i težak i lak."
Počeli su kao Simpovo zavisno preduzeće, sa osmoro zaposlenih. Sada njih dvadesetosmoro isporuči 40 tona klamerica mesečno.
"Proizvodnja počinje od premotavanja, u ovom delu radi traka, ovde dobijamo gotove proizvode", kaže Slavoljub Ljubić, šef proizvodnje.
A gotovi proizvodi odlaze, kažu, kao iz pekare. Ne mogu da odgovore zahtevima velikih kupaca, pa grade novi proizvodni pogon, na 1300 kvadrata. Stiže i nova linija, iz Italije.
"Mašina koja nam dolazi u februaru mesecu koja će rešiti usko grlo u proizvodnji, ona će se isplatiti u roku od tri godine, da pakovanje klamerica bude automatski, tako da ćemo biti u mogućnosti da smanjimo cenu i budemo konkurentni na tržištu", kaže Branislav Stanković, direktor SIK-a.
Konkurentnost i praćenje tržišta i inovacija, saradnja sa partnerima, to su polazišta. Izvoze u Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku i Grčku, 80 odsto proizvodnje kupuje industrija nameštaja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.