Miša Vacić pod istragom zbog govora u Bujanovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miša Vacić pod istragom zbog govora u Bujanovcu

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je predistražni postupak protiv lidera Srpske desnce Miše Vacića zbog izjava na skupu u Bujanovcu, a u kojima je pretio progonom i proterivanjem svih Srba u ovom gradu koji sarađuju sa Albancima, piše Blic.

Povodom izjave Vacića na osnivačkoj skupštini odbora Srpske desnice u Bujanovcu, 23. oktobra, tužilačko odeljenje u Bujanovcu dalo je zahtev policijskoj stanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ovom gradu za prikupljanje obaveštenja o slučaju, naveli su iz pomenutog tužlaštva za Blic.

Dodali su da se u ovoj fazi postupka ne mogu izjasniti o postojanju krivičnog dela za koje se on tereti po službenoj dužnosti.

List navodi da se Vacić svojim pristalicama obratio opasnim, provokatvnim i pretećm govorom, u kome je neprimereno "targerirao" srpske predstavnike lokalne vlast, nazivajući ih "domaćim izdajnicima" i optužujući ih da "šuruju sa Šiptarima".

Osim toga, kako prenosi Blic, on je zapretio da će dovesti svoje opasne momke, ako se bilo ko drzne da spreči rad Srpske desnice u ovom gradu, pa je u nasilničkom tonu završio rečima da će "takve proterati".

Vacić se u izjavi za N1 branio da nikome nije pretio raseljavanjem u Bujanovcu, što će, kako tvrdi, dokazati objavljivanjem integralnog obraćanja sa osnivanja lokalnog odbora Srpske desnice.

"Biće govor pušten, pa ćeš moći da vidiš, nisam upotrebio glagol raseljavati ni u jednom obliku. Ja sam govorio da ćemo ih proterati u formi iz institucija, rekao sam: 'Mi ćemo ih proterati i doći na njihovo mesto'", rekao je Vacić novinaru te televizije.

Na pitanje da li to znači da nije izjavi ni: "Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo najzajebanije ljude da raselimo"?,

Vacić je odgovorio: "Jesam izjavio da im se suprotstave, nisam rekao da se rasele, nemoj da manipulišeš, rekao sam jedan deo, drugi deo nisam".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naslovne strane za subotu, 26. oktobar 2019. godine

Izvor: Beta, 26.Okt.2019

Beogradska štampa na naslovnim stranama današnjih izdanja piše o sporazumu Srbije i Evroazijske ekonomske unije o slobodnoj trgovini, ruskim raketnim sistemima "S-400" i "Pancir" uključenim u vojnu vežbu u Srbiji i drugim temama.ALO  -  "Panika drma NATO zbog S-400 u Srbiji", o vojnoj vežbi "Slovensko...

Nastavak na Beta...

Mediji: Miša Vacić pod istragom zbog govora mržnje

Izvor: B92, 26.Okt.2019

Beograd -- Osnovno javno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je predistražni postupak protiv lidera Srpske desnice Miše Vacića zbog izjava na skupu u Bujanovcu, piše "Blic"...Povodom izjave Vacića na osnivačkoj skupštini odbora Srpske desnice u Bujanovcu, 23. oktobra, u kojima je pretio progonom i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.