MUKICE: Krenuli u školu, završili u kafani

Izvor: Mondo, 01.Sep.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUKICE: Krenuli u školu, završili u kafani

U Krivoj Feji, kod Vranja, učenici OŠ "Kralj Petar Prvi Oslobodilac" su danas "nastavu" imali na neobičnom mestu, kad već nisu u školi.

Foto: MONDO Sivački Goran Ilustracija

Postoji shvatanje o kafani kao školi života, ali za osnovce je možda ipak prerano da pohađaju takvu "školu" - osim ako nemaju dobar razlog. A takav su danas imali učenici OŠ "Kralj Petar Prvi Oslobodilac", koji su umesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << školskim klupama, završili u bašti obližnjeg kafića.

Ni pomoć Evrope ne pomaže

U novu školu u Krivoj Feji koja pripada gradskoj opštini Vranjska Banja investirano je 450.000 evra. Evropska investiciona banka je obezbedila 70 odsto sredstava, a ostalo grad Vranje. Ko je trebalo da obezbedi i da se zgrada završi kako treba, izgleda, nije naznačeno.

Ralog nije bežanjke s časova (ionako je tek prvi dan nove školske godine), već mnogo ozbiljniji i na "višem nivou". Naime, njjihova nova školska zgrada, koja se gradi od 2015. godine, još nije završena te nije dobila upotrebnu dozvolu.

Prosvetni savetnik Odeljenja za obrazovanje u Vranju Jovica Stevanović izjavio je da objekat nove škole, zbog nedostataka, nije primljen.

"Kad budu otklonjeni ti nedostaci može se očekivati upotrebna dozvola", rekao je Stevanović.

U školi kažu da su razredne starešine bile u obavezi da na vreme obaveste roditelje da školska godina neće početi 1. septembra, a u ovom trenutku je teško reći kada će.

Protest roditelja i đaka: Ne damo Ljubu! (VIDEO)

Direktor škole OŠ "Kralj Petar Prvi Oslobodilac" čije je sedište u selu Korbevac, a istureno odeljenje u Krivoj Feji, Ivan Stošić nije želeo da kaže zbog čega nije počela školska godina.

"Želim da budem uzdržan od svakog komentara. O tome kada će škola početi da radi bićete obavešteni", rekao je kratko.

Pre pet godina je srušena stara škola i oko 40 učenika je nastavu pohađalo u zgradi rudnika "Grot".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.