„Komunalac“ sprema poskupljenje od deset odsto

Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Komunalac“ sprema poskupljenje od deset odsto

BUJANOVAC

Bujanovčane, najverovatnije od 1. oktobra, očekuje uvećanje cena  svih komunalnih usluga za 10 odsto. Javno preduzeće „Komunalac“ je na poslednjoj sednici Opštinskog veća izašlo sa predlogom novog cenovnika koji predviđa, između ostalog, povećanje cene vode sa dosadašnjih 42,4  na 46,4 dinara po kubiku bez PDV-a, dok će cena grejanja sa 114,36 narasti do 126 dinara po metru kvadratnom, što će ovu uslugu učiniti jednom od najskupljih u celoj Srbiji. Primera >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radi, stanovnici Vranja grejanje po kvadratnom metru plaćaju oko 90 dinara, a sličan je iznos koji izdvajaju i Kraljevčani. Sa ovim poskupljenjem će tročlana porodica koja živi u stanu od 40 kvadrata u tzv. „Soliteru“ u centru grada, umesto dosadašnjih 6.000 dinara u grejnoj sezoni za komunalije mesečno izdvajati oko 600 dinara više. Iz „Komunalca“ su novi cenovnik na sednici Opštinskog veća pravdali inflacijom, a razumevanje za njihov zahtev pokazao je i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

„Njihov predlog predviđa povećanje od 10 odsto, zbog inflacije, rasta troškova i cena energenata. „Komunalac“ mora da pokrije svoje  osnovne troškove kako bi pružio što kvalitetnije usluge građanima,“ rekao je Kamberi.

Dakle, poskupljenje svih usluga od 10 odsto nije sporno, već je samo zbog tehničkih detalja, odnosno  “usklađivanja sa opštinskim budžetom” kako je objasnio predsednik opštine, predlog “Komunalca”  vraćen na doradu do sledećeg Opštinskog veća koje bi trebalo da se održi do 1. oktobra posle čega će novi cenovnik stupiti na snagu.

“Predloženi cenovnik se ne uklapa u usvojeni budžet, a mi ne možemo da predvidimo dodatna sredstva za pokrivanje troškova posebno kod javnih ustanova i škola, zbog toga je predlog potrebno uvesti neke izmene, radi usaglašavanja sa odlukom o budžetu,” istakao je Kamberi.

O opravdanosti razloga za poskupljenje I kvalitetu komunalnih usluga koje pruža “Komunalac” pokušali smo da razgovaramo sa tehničkim direktorom ovog javnog preduzeća Ilirom Taipijem, ali nam je on saopštio da ne može ništa da kaže na ovu temu “dok sve ne bude zvanično”.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.