KAMPERI IZ CELOG SVETA OBOŽAVAJU OVO MESTO NA JUGU SRBIJE

Izvor: Megafon.co, 21.Jun.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMPERI IZ CELOG SVETA OBOŽAVAJU OVO MESTO NA JUGU SRBIJE

U selu Kupinince nadomak Vranja nalazi se jedan od najposećenijih kampova u Srbiji. Blizina Koridora 10 i graničnih prelaza, ali i gostoprimstvo, priroda i srpska hrana, glavni su razlog što kroz  kamp Enigma godišnje prođu hiljade turista iz celog sveta.
Radoslav Stevanović

„Najveći broj gostiju je iz Holandije, Holandija je zemlja kolevka kamp turizma, tako da od ukupnog broja gostiju koje imamo u toku jedne sezone, na prvom mestu su Holanđani, na drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Nemci, a sve ostalo što se tiče evropskih zemalja čini odprilike 30%, znači 70% su Holanđani i Nemci“, kaže vlasnik Radoslav Stevanović.
Korina iz Nemačke

„Treći put dolazimo, jer nam se ovde mnogo sviđa. U Segedinu u Mađarskoj upoznali smo pre dve godine dvoje ljudi iz Švajcarske i oni su nam preporučili ovaj kamp. Odlučili smo da dođemo na putu do Grčke. Dočekani smo kao da smo porodica, bilo je tako lepo. Imaju bazen, sve je jako čisto, hrana je fantastična, jako dobra, ćevapčići na primer, dobra salata, dobro vino. Tako da smo ostali ovde, a kada smo se vraćali iz Grčke, ponovo smo došli“, objašnjava Korina iz Minhena.
Anka sa porodicom

Anka iz Holandije sa sinom i suprugom stigla je ovde pre dve noći, u povratku iz Grčke:
„Jako je lepo, vrlo je mirno, sigurno je zbog kapija. Prelep je bazen i okruženje. Baš mi se sviđa ovde. Ovo nam je prvi kamp u Srbiji. Videla sam grad Vranje i odlučili smo da ostanemo ovde dve noći, da se opustimo na bazenu. Prvi put putujemo ovako i verovatno ćemo se vratiti.“
Žolt sa porodicom

„Kad smo prvi put odlučili da putujemo u Grčku autom i ponesemo šator, pokušao sam da pronađem tranzitni kamp u Srbiji, jer je predug put za decu iz Mađarske u Grčku i ovaj sam pronašao na internetu. Proveli smo ovde samo jednu noć, jer  smo u tranzitu, na putu za Grčku. Četvrti put putujemo u Grčku i svaki put dolazimo u ovaj kamp, jer nam se jako dopao“ objašnjava Žolt iz Mađarske i dodaje: „Nažalost, do sada nismo uspeli da malo proputujemo po Srbiji, iako prijatelji iz Srbije to često preporučuju i voleli bismo da to uradimo. Ipak deca najviše vole more, pa zbog njih idemo u Grčku.“
Bazen u kampu Enigma

Srbija ima oko 40 kampova i kamperski turizam je u povoju, kaže vlasnik kampa Enigma i objašnjava da bi mnogo značila pomoć države, makar i samo obezbeđivanjem mesta na prometnim putevima za putokazne table prema kampovima.  Osim toga, država treba da radi na tome da popravi sliku Srbije u svetu, smatra Radoslav.
Kamp Enigma

„Kad uđu na kapiju, uvek postoji neka predrasuda o Srbiji, međutim, mi zaista se trudimo da svako ko dođe bude dočekan kao da je došao kod brata, kuma, pobratima. Mi smo tu stalno, šta god da zatreba, znamo sa njima i da pojedemo zajedno i da popijemo i da ih počastimo, ako treba nešto da se popravi na autu da dovedemo majstora, da ih odvedemo kod njega, da im to ne naplati preskupo jer su stranci. I zaista svako odavde ode zadovoljan, verujem da niko ne može da se požali na naš, srpski, odnos prema njima“, zaključuje Radoslav.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.