Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2020, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba dokumenata predstavljena opštini Brod

VRANJE

Predsednik Skupštine Dejan Tričković, većnica Zorica Jović i  istorijski savetnik Istorijskog arhiva „31. januar“  u Vranju Branka Janačković u poseti su opštini Brod u Republici Srpskoj.

Povod za posetu je otvaranje izložbe arhivskih dokumenata „Slike iz života pod okupacijom, život i stradanje stanovništva juga Srbije u Velikom ratu“ u organizaciji ovdašnjeg Istorijskog arhiva i Narodnog muzeja, nakon što je opština Brod, u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 2019. godine, priredila izložbu u Vranju.

Postavku dokumenata koja svedoči o životu i stradanju običnih ljudi tokom bugarske okupacije koja je trajala od 1915. do 1918. godine, svečano su otvorili načelnik opštine Brod Ilija Jovičić i predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković.

Delegacija iz Vranja posetila je i spomen sobu u opštini Brod i selo Unka gde je položila vence na spomen obeležje stradalim vojnicima iz našeg kraja.

Vranje i Brod u Republici Srpskoj su bratske opštine.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Svedočenje o stradanju juga Srbije u Velikom ratu predstavljeno u opštini Brod

Izvor: OkRadio.rs, 26.Feb.2020, 11:09

U okviru saradnje Grada Vranja i opštine Brod predsednik Skupštine Dejan Tričković, većnica Zorica Jović i Branka Janačković, istorijski savetnik Istorijskog arhiva "31. januar" Vranje borave u ovoj bratskoj opštini u Republici Srpskoj. Povod za posetu je otvaranje izložbe arhivskih dokumenata...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.