Izložba dečjih i studentskih radova u Vranju

Izvor: RTS, 13.Jun.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba dečjih i studentskih radova u Vranju

U holu Pedagoškog fakulteta u Vranju otvorena je izložba dečjih i studentskih radova. Radovi su nastali tokom proteklog semestra u okviru saradnje dece iz vrtića, škola i studenata na predmetu Vizuelna umetnost.
Izvajane životinje, lutke od drveta ili vunice, zamkovi od šibica i stiropora, crteži - radovi su nastali na časovima studenata koje su održali u osnovnim školama i vrtićima. Deca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su, prema rečima pedagoga, pokazala interesovanje i kreativnost.

"Deca su veoma kreativna danas, svako od njih je radio na svoj način, svaka životinja koju su vajali izgledala je drugačije", kaže Jovana Petrović, apsolvent Pedagoškog fakulteta u Vranju.
"Naša tema je bila neobična letelica, pa su učenici bili jako zainteresovani. Tehnika je bila različita, učenici su donosili od kuće otpadni materijal", kaže Dijana Marković, student Pedagoškog fakulteta u Vranju.
Učenici na časovima likovne kulture najčešće crtaju i slikaju. Sada su koristili ostatke svojih igračaka, kese, kartone, diskove, reciklirani materijal. Upotrebili su tehnike iz likovne, primenjene umetnosti, oblasti dizajna, i alternativne tehnike.
"Deca su radila kombinovanom tehnikom, koristila su glinu, plastelin, vajali su svoje omiljene životinje", kaže Milena Tasić, student Pedagoškog fakulteta u Vranju.
"Samo upotrebom svih tehnika dolazi do osvešćivanja svih vizuelnih elemenata i dolazi do kreativnog procesa, kada učenici posmatraju sve te materijale kao likovne elemente", kaže Nebojša Nikolić, profesor likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Vranju.
Od više desetina radova nastalih tokom prošlog semestra izloženi su najbolji. U holu Pedagoškog fakulteta svi zainteresovani mogu da pogledaju izložbu.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.