Ivković: I Policijska uprava se seli u Vranje!?

Izvor: juGmedia, 06.Mar.2015, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković: I Policijska uprava se seli u Vranje!?

LESKOVAC/VRANJE – Predsednik Pokreta Pravda i razvoj Grujica Ivković izjavio je da će se i Policijska uprava, posle BIE, preseliti u Vranje.

To bi bio još jedan veliki udarac za naš grad, jer je izvesno da će se izgubiti značajan broj radnih mesta plaćenih iz republičkog budžeta, kaže Ivković.

On je kao još jedan primer zapostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovca od republičkih vlasti naveo saobraćajnu kontrolu autoputa koju do Grdelice drži niška, a od Grdelice vranjska policija.

“Sve je počelo u vreme Slobodana Miloševića kada je tadašnji direktor Simpa Dragan Tomić krenuo u sprovođenje plana kojim se Vranju daje prednost u odnosu na Leskovac. Tako je dozvoljena prodaja značajnog vodnog resursa kao što je Vlasinska Rosa Simpu, a ova firma je potom za mnogostruko veći iznos taj pogon preprodala“, pita se Ivković, čije je udruženje nedavno poteglo pitanje rivaliteta između Vranja i Leskovca.

Ivković  je mišljenja da je važno rešiti  i pitanje leskovačke imovine na Vlasinskom jezeru.

„Došli smo u situaciju da mesto sa 86 hiljada stanovnika koje je na prečicu dobilo status grada iako je za to potrebno najmanje 100 hiljada ljudi, ima veći uticaj od skoro po broju stanovnika duplo većeg Leskovca sa neuporedivo snažnijim ljudskim i intelektualnim potencijalima“, konstatuje Ivković.

On se osvrnuo i na unutrašnju organizaciju Srpske pravoslavne crkve i zaključio da je nedopustivo to što Leskovac nije sedište eparhije koje imaju Niš i Vranje iako je Niška eparhija kojoj pripada po broju vernika i površini koju zauzima jedna od najglomaznijih u SPC.

„Više puta sam tražio prijem kod gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da razgovaramo o ovim problemima ali on nije našao za shodno da mi izađe u susret“ – zaključio je Ivković i apelovao na ljude koji trenutno vode Leskovac da se uključe u lobiranje kako bi zaštitili interese svog grada i sprečili njegovo dalje propadanje.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

LESKOVAČKA PANIKA: I policija ode u Vranje!

Izvor: OkRadio.rs, 06.Mar.2015

Pokret Pravda i razvoj iz Leskovca ponovo je pokrenuo pitanje odnosa tog grada prema Vranju, ovoga puta tvrdeći da će se u Vranje preseliti i Policijska uprava Leskovac! - To bi bio još jedan veliki udarac za naš grad, jer je izvesno da će se izgubiti značajan broj radnih mesta plaćenih iz republičkog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.