Izvor: JUGpress.com, 16.Feb.2024, 20:54

Iguman Hilandara uručio donaciju biblioteci ,,Bora Stanković”

VRANJE

Arhimandrit Metodije, iguman manastira Hilandara posetio je Vranjsku Banju, a povod posete bio je obilazak „Hilandarskog kutka“ u Biblioteci „Bora Stanković“ Vranje i ovom prilikom iguman je poklonio 529 knjiga iz izdavačke produkcije Zadužbine Hilandara koje sadrže umetnička, religijska, filozofska i istoriografska dela, kao liliterarna ostvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << savremenih srpskih autora.

,,Ovo je drugi put da se knjige iz Biblioteke najveće hilandarske svetinje, pozicionirane na Svetoj Gori, doniraju Ogranku Biblioteke Bora Stanković. Prva donacija je sadržala 206 monografskih publikacija i jedan naslov periodike, časopis za svetootačku praksu i teoriju Otačnik“, saopštili su iz vranjske Biblioteke.

Podsetimo se, vranjskoj biblioteci je 2022. godine otvoren „Hilandarski kutak“, koji čini zbirka od 962 monografske i devet naslova serijskih publikacija. Svaka knjiga iz ove zbirke je kataloški definisana i uobličena u kapitalnom izdanju koje je biblioteka publikovala 2023. godine, pod naslovom ,,Dar Manastira Hilandar vranjskoj Biblioteci'“.

,,Novom donacijom hilandarskih knjiga u Vranjskoj Banji nastavlja se plodna saradnja i još jednom, kao i mnogo puta kroz istoriju, potvrđuje duhovna, kulturna i prosvetna uloga hilandarske svetinje u srpskom narodu”, rekli su iz vranjske Biblioteke.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.