Humana Vranjanka od svakog prodatog buketa donira deo novca

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jan.2024, 15:44

Humana Vranjanka od svakog prodatog buketa donira deo novca

Kako kažu u Društvu onkoloških pacijenata u Vranju, Marija Dodić je tu za njih uvek i svaku njihovu akciju bezrezervno podržava, a nedavno je rešila da ode i korak dalje. Rešila je da od svakog prodatog buketa i drudge robe iz njene cvećare deo novca uplati ovom udruženju.

Marija već godinama pomaže Društvu onkoloških pacijenata i NURDOR-u, a kaže da je to sve bilo spontano jer je prosto želela da čini dobra dela, ali da je kasnije tu želju pojačalo i to >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što se dete njene prijateljice obolelo od raka bubrega.

To mi je sada najveća motivacija, jer znam kroz šta prolaze. Uvek sam tu za njih, ako i ja ne mogu lično da dođem, pošaljem ono što treba - kaže Marija.

foto: Privatna arhiva

Kada je prošlog jula otvorila cvećaru, želela je da njena pomoć bude još veća, pa je došla na ideju da deo zarađenog novca prosledi Društvu na njihov račun.

Potrajalo je malo dok sam videla kako to papirološki da rešim i kako da se to proknjiži, ali eto, od 1. decembra akcija je krenula i neću je prekidati - objašnjava humana Vranjanka.

I dok je za njen humani gest dobila pohvale, kaže da je bilo i onih kojima nije jasno zašto odvaja od svoje zarade u vremenima kada svi teško žive i zarađuju. foto: Privatna arhiva

Nažalost, ima onih kojima nije jasno zašto to radim. To me je razočaralo, jer sam očekivala veću podršku - kaže ova 31-godišnja Vranjanka.

Međutim, nerazumevanje nekih ljudi nije je pokolebalo, jer kaže da je jača podrška onih koji su oko nje.

Drago mi je što pomažem, to me iskreno ispunjava. Znam da je i moja reč i moja mala pomoć nekada njima mnogo i da im puno znači. To je nešto što ne može da se opiše - objašnjava Marija.

I uz svaku narednu akciju NURDOR-a i Društva onkoloških pacijenata Vranja biće ova Vranjanka. A oni imaju jasno poruku za nju - “Hvala za podršku, hvala za ljubav!”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.