Grančice VINOVE LOZE, poklon za Dan Svetog Trifuna

Izvor: OkRadio.rs, 14.Feb.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grančice VINOVE LOZE, poklon za Dan Svetog Trifuna

Profesori i učenici Poljoprivredno-veterinarske škole „Stefan Sinđelić“ u Vranju obeležili 14. februar, koji se u kalendaru SPC praznuje kao dan Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vinove loze. Učenici ove škole su na gradskom šetalištu u Vranju sugrađanima poklanjali grančice vinove loze i informativne flajere.   Ovu akciju po četvrti put Poljoprivredno-veterinarska škola „Stefan Sinđelić“ izvodi u saradnji sa Eparhijom vranjskom.   - Želeli smo da sugrađanima skrenemo pažnju na današnji praznik i podstaknemo ih da neguju tradicionalne vrednosti poput ljubavi, čovekoljublja, poštovanja starijih.   Obično delimo po hiljadu reznica vinove loze koje pripremaju naši učenici, a poklanjamo ih i učenicima osnovnih škola – kaže Zorica Mitrović, profesorka...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Džentlmen iz Pule raznežio Beograđane

Izvor: Mondo, 15.Feb.2019, 01:35

Svi oni koji su želeli da provedu romantično veče za praznik ljubavi 14. februar, bili su u Sava Centru, gde je veliki džentlmen Massimo Savić održao emotivni koncert i svima čestitao Svetog Trifuna.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.