Gradsko veće usvojilo Predlog budžeta grada za 2019. godinu

Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće usvojilo Predlog budžeta grada za 2019. godinu

VRANJE

Članovi Gradskog veća, u utorak, su usvojili Predlog bužeta grada Vranja za narednu godinu.

Na konferenciji za novinare član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić je rekao da budžet za 2019. godinu iznosi nešto više od 2 milijade i 434 miliona dinara.

Za kapitalne investicije planirano je 645 miliona dinara ili 19 odsto, što je 60 miliona dinara više nego prethodne godine.

„Imamo tri zadatka što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << finansija. S jedne strane moramo da smanjujemo dug iz prethodnog perioda, da finansiramo tekuće obaveze i da obezbedimo sradstva za završetak kapitalnih investicija. To je proces koji traje i  moram da se zahvalim na podršci predsednika države i Vlade Srbije, koju Vranje nikada nije imalo. Ove godine očekujemo i nenamenski transfer“, istakao je većnik Kostić.

U 2019. godini očekuje se završetak i početak radova na nekoliko kapitalnih investicija.

„U narednoj godini očekujemo završetak zgrade Pozorišta, Hirurškog bloka, vrtića u naselju Raška, prve faze obilaznice u Inudstrijskoj zoni.

Tu su i  početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, puta Vranjska Banja – Prvonek i Regionalnog centra za vanredne situacije, dok ćemo za realizaciju Komunalnog programa izdvojiti 260 miliona dinara“, rekao je većnik.

O pomoći države koja je prisutna od 2016. godine Kostić kaže:

„Samo to što nam država pomaže kroz zajednička ulaganja iznosi oko 2 milijarde dinara, a ono dodatno što ne ide preko bužeta već se finansira direktno sa izvođačima radova je preko 3 milijarde dinara“,istakao je većnik.

On je rekao i da je jedan od prioriteta postepeno smanjivanje deficita, koji iznosi 214 miliona dinara.

„Preduzimamo sve mere da on bude na istom nivou kao i na nivou države, što će doprineti održivosti“, rekao je Kostić.

Bužet grada Vranja za 2019. manji je za 380 miliona dinara nego u ovoj godini.

„Imali smo velike obavaze prema mesnim zajednicama, sada to nemamo. Bužet je razvojni, kao nikad ranije, ali  izdvajamo i za stanovništvo koje je u stanju socijalne potrebe“, zaključio je Kostić.

 Na prvoj narednoj sednici Skupštine grada ova tačka će biti na dnevnom redu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.