Gradonačelnik: Novo pozorište u Vranju do januara

Izvor: Kurir, 08.Jul.2012, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik: Novo pozorište u Vranju do januara

Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja biće ponovo izgrađeno i otvoreno 31. januara naredne godine, na Dan Vranja, najavili su novi i stari gradonačelnici tog grada

VRANJE - Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja, koje je do temelja izgorelo u požaru 2. jula, biće ponovo izgrađeno i otvoreno 31. januara naredne godine, na Dan Vranja, najavili su novi i stari gradonačelnici tog grada, Zoran Antić i Miroljub >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Stojčić.

"Bez obzira što istraga o uzrocima požara još traje, mi smo krenuli sa aktivnostima. Otvorili smo žiro račun za obnovu pozorišsta, a sutra ćemo formirati Odbor za izgradnju u kome će svaki član imati svoj precizan zadatak čiji je cilj da svečanu sednicu za Dan grada održimo u novom pozorištu", rekao je Stojčić.

Uprava Vranja je, kako je naveo, informaciju o požaru, iznosu štete i apel za pomoć uputila na sve relevantne adrese, a pre svih Vladi Srbije, nadležnim ministarsttvima i odgovarajućim državnim institucijama.

Antić je rekao da je njegov prvi radni dan na funkciji gradonačelnika protekao u razgovoru sa Milankom Jezdimirović, novom direktorkom kompanije "Dunav osiguranje", kod koje je osigurano pozorište u Vranju.

"Drago mi je da je taj razgovor o delikatnom pitanju naknade štete uspešno okončan jer je naše požorište uredno izmirivalo premiju osiguranja pa sada ima pravo na naknadu ugovorom dogovorene štete", ispričao je novi gradonačelnik Vranja.

Jezdimirovićeva je novinarima rekla da slučaj vranjskog pozoriša pokazuje kako se za malu šumu premije osiguranja može rešavati jedan za Vranje krupan problem.

"Ovde smo da na delu pokažemo kako 'Dunav' kao odgovoran osiguravač, koji je od pozorišta uredno primao premiju osiguranja, sada preuzima obavezu da izmiri svoje ugovorom preuzete obaveze", istakla je Jezdimirovićeva.

Na ovaj način, kako je istaknuto, stvoreni su potrebni preduslovi da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi nova zgrada pozorišta "Bora Stanković" u Vranju bila gotova do januara sledeće godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.