Gimnazija svetionik obrazovanja i kulture

Izvor: juGmedia, 07.Dec.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazija svetionik obrazovanja i kulture

VRANJE- U sali Doma vojske u Vranju, u utorak je predstavljena monografija „Vranjska gimnazija 1981 – 2016“, autora mr Ljiljane Simonović – Grujić i Verice Stošić.

Prezentacija monografije upriličena je povodom 135 godina postojanja vranjske gimnazije i predstavlja nastavak monografije iz 1981. godine, kada je obeležena stogodišnjica postojanja ove obrazovne ustanove.

,,Ova ustanova i dalje će >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << biti izvor novih saznanja koja će iznedriti uspešne i dobre ljude. Mnogi bivši i sadašnji učenici i profesori pomogli su da nastane jedno ovakvo kapitalno delo“, rekla je Verica Stošić i istakla da je autorskom timu ideja vodilja u pisanju knjige bila izreka da „mudrost počinje željom za znanjem“.

Prisutnima se obratila i direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković koja je inače i recenzent izdanja.

“Gimnazija je i dalje svetionik obrazovanja, kulture i duhovnog utočišta za sve one željne nauke i napredovanja”, rekla je Stanković  i dodala  da je ponosna što pripada kolektivu najstarije obrazovne institucije, koja je uprkos reformama odolela vremenu, i koja i dalje otvara nove stranice za buduće učenike

Gimnazija “Bora Stanković” u Vranju osnovana je avgusta 1881. godine. Tokom istorije, škola je prolazila kroz brojne reforme i više puta je menjala svoje ime, da bi od 1990. godine dobila naziv koji nosi i danas, Gimnazija “Bora Stanković”

Sećanja na svoje srednjoškolske dane podelili su nekadašnji učenici ove ustanove, koji su danas uspešni i poznati.

Kako se čulo na promociji u pripremi je još jedno antologijsko delo ,,Znameniti učenici i profesori Gimnazije“

Predstavljanju su prisustvovale brojne zvanice iz lokalne samouprave, vojske i policije,Eparhije vranjske, kao i bivših i sadašnjih profesora i učenika Gimnazije.

Na kraju svečanosti uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su pomogli i doprineli boljem radu škole i pomogli u organizaciji ovog značajnog jubileja.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Predstavljena monografija povodom 135 godina rada Gimnazije

Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2016

VRANJE..Povom 135 godina Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, promovisana je monografije ,,Vranjska gimnazija 1981-2016“, autora mr Ljiljane Simonović  Grujić i Verice Stošić...Obraćajući se prisutnima Stošićeva je rekla da je vranjska Gimnazija, kao jedna od najstarijih i najuglednihjih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.