Gašić: Uspeh Vlade što svi pogoni u Jumku rade

Izvor: Studio B, 29.Apr.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Uspeh Vlade što svi pogoni u Jumku rade

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je u Vranju prilikom obilaska pogona pamučnog kombinata Jumko da je zadovoljan što vidi da svih 620 mašina u pogonu u kome se šiju uniforme za Vojsku i policiju Srbije radi i da je to jedan od uspeha Vlade Srbije.

Gašić je novinarima rekao da pre godinu dana u Jumku mašine nisu radile i da to što je zasad pogon upošljen smatra uspehom Vlade Srbije u prvih godinu dana rada.   

"Ministarstvo odbrane je izdvojilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 670 miliona dinara za nove uniforme, a još 600 miliona dinara biće obezbeđeno u 2016. godini iz ušteda Vojske Srbije koje ćemo dati Jumku za uniforme", rekao je Gašić.   

On je dodao i da Vojska Srbije ima stabilne ugovore sa Jumkom, kao i druge institucije i ustanove i izrazio očekivanje da će Jumko nastaviti i ubuduće da radi u tom kapacitetu.   

"2012. godine kada sam došao na čelo, stanje zaliha uniformi bilo je nula, a sada je skoro 70 odsto. Mi ćemo nastaviti kako bi se taj procenat povećao", naveo je ministar.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gašić: Vlada pomogla da Jumko ponovo radi

Izvor: Blic, 29.Apr.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je prezadovoljan što svi pogoni u fabrici "Jumko" u Vranju posle godinu dana ponovo rade i ocenio da je to veliki uspeh Vlade Srbije...On je tokom posete Vranju obišao pogone "Jumka" u kojima oko 1.600 radnika priprema materijal i šije uglavnom uniforme...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.