Futsal: Kalči gradski derbi, slavio i Kopernikus

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futsal: Kalči gradski derbi, slavio i Kopernikus

Futsaleri niškog Kalče savladali su u gradskom derbiju ekipu Niš 92 rezultatom 8:5 u 15. kolu Prve futsal lige Srbije, dok je Kopernikus pobedio Vranje sa 5:2.

Minulog vikenda na programu je bio sudar dve ekipe iz Niša, a pobedu je odneo formalni domaćin ekipa Kalče. Jesenji prvak pobedio je popularne “policajce” u meču sa mnogo golova, a već na poluvremenu imali su ogromnu prednost - 4:0.

U nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su futsaleri Niša u jednom trenutku izjednačili na 5:5, ali su u finišu igrači Kalče sa 3 gola u mreži protivnika rešili pitanje pobednika - 8:5 i ostvarili 11. pobedu u šampionatu.

Treći niški prvoligaš Kopernikus ostvario je bitnu pobedu protiv Vranja u borbi za opstanak. Duel dve ekipe koje se bore za opstanak pripao je domaćem sastavu koji je već u prvom poluvremenu stekao lepu prednost (3:0), koju do kraja nije ispuštao - 5:2.

Posle kompletnog 15. kola stanje u vrhu tabele ostalo je nepromenjeno, pošto su tri prvoplasirane ekipe Ekonomac, Deus i Kalča ostvarile pobede. Niški tim nalazi se na 3. mestu sa 36 bodova, koliko ima i drugoplasirani Deus ali ima bolji međusobni skor i gol-razliku od Kalče. Na čelu tabele nalazi se kragujevački Ekonomac sa 37 bodova.

Uprkos porazu u gradskom derbiju, ekipa Niš 92 zadržala je 7. mesto sa 16 bodova, dok je Kopernikus, nakon pobede u direktnom okršaju, prestigao na tabeli Vranje i sada je deveti sa 12 bodova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.