Film Limunovo drvo i dalje na turneji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film ''Limunovo drvo'' i dalje na turneji

Najpopularniji i najtraženiji dokumentarac u regiji, ''Limunovo drvo'' Branka Radakovića 2015. je imao dve predpremijerne projekcije na zaječarskoj gitarijadi i u Somboru, četiri spektakularne projekcije u Zagrebu, učešće na filmskom festivalu "Bdenje duše" u Sremskim Karlovcima, kao i dve projekcije u Novom Sadu (jedna od tih bila je ujedno u sklopu, i novosadskog koncerta godine i festivala evropskog i nezavisnog filma "Euro-in film'').

Sa ovogodišnjim projekcijama započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 21. marta u art bioskopu ''Aleksandar Lifka'', u Subotici. 14. aprila prikazan je u Galeriji Narodnog Muzeja, u Vranju, a 21. aprila u Centru za kulturu ''Sirmijum art'', u Sremskoj Mitrovici. 23. aprila konačno je imao premijeru i u Beogradu, u velikoj sali bioskopa ''Akademija 28''.

29. aprila dobio je specijalnu nagradu na 11. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ''Zlatna buklija'', koji se održava u Velikoj Plani, a 23. juna Beograđani su imali prilike ponovo da ga vide na prvom srpskom festivalu muzičkog dokumentarnog filma ''Dok'n'Ritam'', u velikoj sali Doma kulture ''Studentski grad''. 25. i 26. juna ponovo je imao projekcije u Novom Sadu. Ovog puta na filmskom festivalu ''Cinema City''. Krajem jula biće prikazan na reviji nezavisnog "off-filma" Srbije u selu Mutanj, na planini Rudnik, u takozvanom ''Srpskom Holivudu'', 5. avgusta na reviji dokumentarnog i etno filma ''Aleksandar Saša Petrović'' u Banji Koviljači, a krajem avgusta u Vinkovcima na regionalnom festivalu dokumentarnih muzičkih filmova ''Dorf''.

Autor Branko Radaković ovom prilikom izjavljuje da će verovatno biti još projekcija, između već zakazanih, ali da još uvek o tome ne može da govori jer za sada još uvek nisu zvanično potvrđene.

Kao i na većini dosadašnjih prikazivanja, prisustvovaće i sam Radaković, i kao i uvek razgovarati sa publikom nakon projekcija.


Pogledaj vesti o: Vranje,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Omaž dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka na RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016

U susret 23. Festivalu evropskog filma na Paliću, koji će se održati u periodu od 16 do 22 jula 2016. godine, RT Vojvodine emitovaće mini ciklus filmova dobitnika nagrade "Aleksandar Lifka"- Dušana Makavejeva (2001.), Kena Louča (2008.), Nikite Mihalkova(2013.), Roja Andersona (2015.) i Želimira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.