Evo koje domaće predstave onlajn možete pogledati

Izvor: 011vodič.com, 21.Mar.2020, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koje domaće predstave onlajn možete pogledati

Širom Srbije rade pozorišta i, pored toga što možete predstave da gledate sa kauča, pružaju još jednu fenomenalnu mogućnost – da pogledate domaće predstave onlajn u Somboru, iako živite u Vranju.
Foto: Shutterstock
Spontano i bez ikakvog dogovora, nekoliko pozorišnih kuća u Srbiji i regionu, odlučilo da tokom vanrednog stanja publici ponudi snimke svojih predstava, putem YouTube kanala, želeći da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << uskrati mogućnost uživanja ljubitzeljima pozorišta i na ovaj način.
Među prvim su u ovoj akciji su u članovi vranjskog pozorišta “Bora Stanković”.
“Naš “online repertoar” predstavljaće snimke pozorišnih predstava koje ćemo objaviti na našem YouTube kanalu u terminima u kojima se inače igraju predstave na našoj sceni u normalnim okolnostima. To su utorak i petak od 20 sati velika scena i nedelja u podne predstave za decu” kaže umetnički rukovodila Pozorišta “Bora Stanković” Bojan Jovanović. 
U utorak je emitovana predstava, Paviljon br. 6 (A. P. Čehov, dramatizacija i režija Nebojša Dugalić), a juče, u petak, na online repertoaru bila je  predstava Ženski razgovori (D. Radović, režija N. Dugalić). 
“U toku je sastavljanje repertoara za naredne dane. Na njemu će se naći uglavnom predstave iz arhive, koje se više ne izvode, ali i predstave koje su još uvek na repertoaru, što je i slučaj sa Ženskim razgovorima. Sve predstave će nakon “premijernog” emitovanja ostati dostupne gledaocima na našem YouTube kanalu”, navodi Jovanović za list Danas.
Foto: Shutterstock
On podseća da su slične projekte pokrenuli, ili će ovih dana to uraditi i Narodno pozorište Beograd, Atelje 212, Narodno Pozorište Sombor, Pozorište mladih Novi Sad, Pozorište Pinokio, Pozorište lutaka Niš.
Atelje 212 na Fejsbuku Pozorište Atelje 212 će svakog utorka, četvrtka i subote na svom zvaničnom Fejsbuk kanalu emitovati predstave u terminima od 20 časova. Najava repertoara će početkom svake nedelje biti objavljena putem društvenih mreža.
Pozorište lutaka “Pinokio” Pozorište lutaka “Pinokio” će igrati predstave bez prisustva publike u svom redovnom terminu svake subote od 12 sati i prenosiće ih uživo preko društvenih mreža – Jutjuba, Fejsbuka i Instagrama.
Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su Tri praseta, Pepeljuga i Lepotica i zver.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.