Duplirana pomoć u Vranju za vantelesnu oplodnju

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jan.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duplirana pomoć u Vranju za vantelesnu oplodnju

Umesto dosadašnjih 200.000 dinara, parovi kojima se odobri novac za vantelesnu oplodnju iz budžeta Grada dobijaće po 400.000. 

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vranja zaduženog za zdravstvo dr Aleksandra Stajića, nije promenjena samo suma novca koju parovi dobijaju, već je usvojen i novi Pravilnik za odobravanje sredstava.

Sredstva će se odobravati ženama mlađim od 40 godina i to ukoliko su prethodno tri puta iskoristile pravo na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << finansiranje preko republičkog fonda. Predviđeno je da se novac može odobriti i ženama starijim od 40 godina, ukoliko su njihovi zahtevi odbijeni od strane države – pojašnjava Stajić.

Još jedna novina je i da za pomoć neće moći da konkurišu parovi koji su već dobili pomoć lokane samouprave koja je inače za ovu namenu u budžetu planirana sa ukupno 4 miliona dinara.

Prošle godine u Vranju su rođene 4 bebe začete vantelesnom, dok su od početka ove godine rođene još 2 bebe.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.