Dinamo piše istoriju, Super liga sigurna

Izvor: juGmedia, 27.Maj.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo piše istoriju, Super liga sigurna

FK Dinamo iz Vranja plasirao se u Super ligu, najelitnije takmičenje u fudbalu, nakon susreta u 29. pretposlednjem kolu Prve lige Srbije na svom terenu sa Novim Pazarom (1:1).

Gosti su poveli u 13. minutu golom Irfana Vusljanina, a onda je Lazar Ranđelović izjednačio u 28. minutu susreta. Dinamo je na kraju slavio uz trubače pred oko 5.000 navijača koji su sa tribina od početka utakmice bodrili svoj klub.

Nakon 75 godina, ušli smo u istoriju i ja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sam danas najsrećniji čovek. Znali smo da Novi Pazar igra rasterećeno i protiv takvih ekipa je uvek najteže igrati. Zahvaljujem se i najboljoj publici koja je uvek uz nas. Ovu pobedu posvećujem njima i svojoj unuci Dariji. Ovo je istorijski momenat za grad, klub i ceo jug Srbije“, kazao je  šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić i dodao da sada najveći problem predstavlja stadion koji verna publika u Vranju zaslužuje da dobije.

Šef stručnog štaba Novog Pazara Vladica Petrović, čestitao je Dinamu ulazak u Super ligu i rekao da je tokom cele sezone klub bio dominantan.

Znali smo da Dinamo priprema slavlje, ali smo ipak čekali svoju šansu i dali prvi gol. To je malo iznerviralo protivnike koji su vrlo brzo uzvratili i izjednačili. Moji igrači su osetili kako je igrati pred ogromnim brojem publike, čuli su trubače, verne navijače i osetili zaista dobru atmosferu“, istakao je Petrović.

Dinamo sada ima 60 bodova, a prvoplasirani novosadski Proleter 64 boda. Trećeplasirani je Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 57 bodova koji nema šanse da pretekne Dinamo zbog lošijeg međusobnog skora.

Dve prvoplasirane ekipe na tabeli ulaze u Super ligu Srbije.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Busnić doneo pobedu „lavovima“

Izvor: KGsport.info, 27.Maj.2018

Odličnu fudbalsku predstavu priredili su fudbaleri Bežanije i kragujevačkog Radničkog 1923 u 29. kolu Prve lige Srbije. U jednoj otvorenoj, dinamičnoj utakmici, bogatoj golovima, slavio je domaći tim, iako su gosti iz Kragujevca prvi poveli.. Igrao se 12. minut kada je Vićentijević uputio odličan...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.